JORN – Unlocking The Past

JORN – Unlocking The Past

Jørn Lande, var født i hjertet av Norge i 1968. Hans interesse i musikkens verden begynte ved en tidlig alder, inspirert av sin far – som også var musiker – og Rock ‘n’ Roll av ‘70-tallet. Etter mange år utviklet han seg som sanger og sangskriver, turnérte med forskjellige bands og opptrådte som innbudt gjest på varierte plater, hans første offisielle plate var med VAGABOND i 1993. I løpet av det siste tiåret har han utgitt mer enn tyve plater med ulike bands og prosjekter og samarbeidet med fantastiske artister som Ronnie Le Tekrö, Yngwie J. Malmsteen, Micky Moody og Bernie Marsden (eks–WHITESNAKE), Joe Lynn Turner (eks–YNGWIE J. MALMSTEEN’S RISING FORCE), Don Airey (OZZY, eks–RAINBOW og DEEP PURPLE), Uli John Roth (eks–SCORPIONS), Russel Allen (SYMPHONY X). Hans mest berømte oppdrag er hans rolle som sanger i den tyske Metal akten MASTERPLAN som har oppnådd stor suksess verden over, og det skyldes ikke minst Jørn Landes vokal prestasjoner. I løpet av de siste årene har han etablert seg selv med hans eget band under navnet JORN, utgitt så langt fire økende suksessfulle solo plater. JORN utgir dette året to separate plater som imøtekommer fansens etterspørsel for mer materiale og å gjøre noe av hans tidligere innspilte komposisjoner tilgjengelige.

Det er en lett problematikk å omtale en coverplate, mye avhenger av om man har en referanseramme av det originale materialet. JORN har løvehjerte for å gi seg ut med gigantene, «Burn», «Kill The King», «Perfect Strangers», og sannelig låter det bra. Stemmen, kraften, registeret og følelsene er at dette er den stilen bandet kan best. JORN har gjort arrangementene svært like originalene, foruten noen få sanger har fått sin egen tolkning; å synge «Kill The King» som Ronnie James Dio gjorde det klarer bare Jørn Lande, og de beste sporene er «On And On» (MSG) og «Lonely Is The World/Letters From Earth» (BLACK SABBATH). Konklusjonen av  gjennomgangen av platen må klart bli som følger: følelsene for deres egen musikk og evnen til å komponere sterke komposisjoner har de lært av sine influenser.