ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET – Error In The Evolution

ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET – Error In The Evolution

One Man Army And The Undead Quartet er frontet av ex- The Crown vokalist Johan Lindstrand og er I disse dager ute med sin andre fullengder. Noe av det bandet har gjort før har ikke nådd mine ører, men som The Crown fan takket jeg ikke nei når jeg fikk tilbud om denne promoen. Alltid spennende med nye band og spesielt nå man vet at vokalisten i bandet virkelig kan å levere god vokal. Musikken kan vel beskrives som en blanding av rock`n`roll og litt hardere og mer brutal metall med flust av groove og tyngde. Joda, dette kan så absolutt tiltale den tyngre garde (les deathmetalgutta) da dette inneholder en dose av nevnte sort.

Dere som er ute etter kastratsangvokalister kan snu med en gang. Johan er en growler og Johan blir en growler. Dette er noe han mester ypperlig, men i One Man Army… viser han også at han takler en mellomting mellom det å synge og growle.

Musikken til One Man Army drar seg tungt avgårde og de lirer ofte av seg rimelig seige rytmer, men hele tiden med sikkerhet og groove. Men de veit også å skru tempo litt opp, men også da låter denne maskinen relativt tungt. Jeg liker godt den variasjonen bandet har på temposiden og det er med på å skape variasjon, men samtidig balanse i skiva. 

Jeg liker de fleste låtene på denne skiva, men låten See Them Burn stikker seg litt ekstra fram synes jeg. Denne har noe ekstra som gjør at jeg får lyst til å høre den om og om igjen, bare synd plateselskapet har delt opp skiva i 99 spor, det blir nesten en jobb å skippe tilbake, men det skal ikke gå utover bandet. Svakeste ledd og utrolig kjipt spor finner ban i Alice Cooper coveren He`s Back (The Man Behind The Mask). Ufattelig dårlig låt og så utrolig kjedelig. Denne hopper jeg glatt over, uansett hvor mye jobb det er.

Ellers har skiva mye tøff riffing, kul attitude og ikke minst, groove. Joda, savnet etter The Crown er der, men One Man Army And The Undead Quartet er så absolutt et skillsmissebarn som har kommet godt ut av det. Jeg har hørt tøffere musikk, men jeg har også hørt verre. Er du fan av tung og groovy rockdeathmetal med noen melodiøse tilsnitt skal du ikke se bort fra at dette er mat for deg. Selv liker jeg mye av det bandet gjør på Error In Evolution og kan anbefale dette videre uten noe problem.