INFERNO – Vælkømmin tel dødheimsgards

INFERNO – Vælkømmin tel dødheimsgards

Den syvende Inferno Festivalen står for døren og nok en gang har arrangørene fått satt sammen et program til glede for mange men det er også en del som ikke er fornøyd. Og så har du noen som aldri blir fornøyd, okke som. Med Suffocation, Immortal og Sodom som headlinere må man ha lov til å glede seg en smule til påskekosen også i år og for å sjekke ståa i Inferno leiren, grabbet jeg tak i vår alles kjøre frøken Punktum for en prat.

gro - blomsterpike.jpgET – I år som i fjor har dere en reunion med ett av de store norske black metal bandene. Det føles godt å være arrangør/bookingansvarlig når man får slike band som Emperor i fjor og Immortal i år?
Gro – Javisst, vi er drita fornøyde med å ha Immortal på plakaten igjen! Emperor ifjor var også noe vi ikke var direkte gråteferdige for 😉

ET – Inferno har sluppet noen flere band på forhånd denne gangen. Noen spesiell grunn til det?
Gro – Jeg skulle gjerne påstått at det var vi som ville være snille, men det var rett og slett av hensyn til slipp av turnélister og slike praktiske hensyn. Vi vil jo helst spare litt krutt til kickoffen vet du 😉

ET – Jeg hadde egentlig sett for meg at Immortal kom til å velge Bergen og Hole in the Sky og det samme med Anaal Nathrakh, da det ble noe kluss med fjorårets kontraktskriving. Vil du si at Inferno har rappet disse bandene fra Hole in the Sky og er det en liten krig dere imellom om å bli den beste extreme metal festivalen i Norge?
Gro – Nei, jeg vil ikke si at HITS og Inferno jobber ’mot’ hverandre – vi er gode venner og besøker hverandres festivaler. Personlig synes jeg det er veldig bra å ha to metalfestivaler som konsentrerer seg om den ekstreme underskogen på hver sin side av landet – og av året. HITS er en festival jeg personlig er veldig glad i – og som jeg gleder meg til å dra på hvert år.
Bookingmessig har vi jo også stort sett forskjellige utgangspunkt, da vel ingen av oss har spenn til å fly inn band ene og alene for en festivalspilling, men forholder oss til bands turneplaner. HITS ligger i ’enden’ av den europeiske festivalsommeren – vi ligger litt langt i forkant av den 😉 Så kommer jo Hovefestivalen på banen i år, de hanker inn de svære banda som hverken vi eller HITS har penger til å booke 😉

ET – De siste årene har det vært mye rart å se i tillegg til konsertene på Inferno. Jeg tenker da på disse oppkledde og übersminkede aktørene som går rundt på Rockefeller og John Dee og viser seg fram. Blir det mye sånt i år også?
Gro – Du tenker på banda? hihiii… Nei, man blir vel vant til å se ’mye rart’ etter noen år i metalscenen. Vi har hatt besøk av en gjeng makeupfolk – som til vanlig jobber med scenesminke, spesialeffekter o.l. – noen år nå, som et lite krydder i starten av festivalen. Turistene må ha noe ekstra å ta bilde av vettu!

ET – Inferno har gått ut med 6 band så langt, men det er flere av de øvrige bandene som skal spille som enten har offentliggjort sin opptreden på sine egne hjemmesider eller det er blitt gjort på plateselskapenes hjemmesider. Føler du at dette er et problem?
Gro – Dette er noe som skjer hvert år. Om ikke banda sjøl klarer å ’holde det hemmelig’ så klarer fansen å lese seg til sannsynligheten gjennom turnélistene. Også er det ryktebørsen da. Eller ’syklubben’ som jeg liker å kalle den. DER har jeg hørt mye snålt i år!

ET – Hvordan har forhåndssalget av billetter og 3 dagers pass vært i år?
Gro – Skremmende. Vi er utsolgt for festivalpass, og jeg er slett ikke sikker på hvor mye vi har igjen av dagsbilletter heller. Ikke mange.

ET – Økningen av antall tilreisende fra utlandet har vært økende for vært år. Har denne utviklingen fortsatt også i år?
Gro – Jeg tror det er omtrent 30% utlendinger blant publikum, det har stabilisert seg litt på det nivået foreløpig.

ET – Da gjenstår det bare å spørre om alt er i rute foran årets festival?
Gro – Såvidt jeg vet, ja. Selv om vi har gjort det noen ganger nå er ikke nervene roa ned før første påskedag – men vi satser på at alt går som vi vil! Vælkømmin tel dødheimsgards!

 
For mer info om INFERNO FESTIVALEN, gå inn på vår egen INFERNO side under Festivaler eller klikk deg inn på Festivalens egen hjemmeside .