RWAKE – Voices Of Omens

RWAKE – Voices Of Omens

Jeg vet ikke hva jeg forventet meg når jeg satte på denne, men jeg var totalt uforberedt på det som kom ut av høytalerne mine. Rwake kommer fra Arkansas, Unaiten og spiller ehmmm…. Musikk?

De har gitt ut tre album tidligere: Absence Due to Projection, Hell is a Door to the Sun og If You Walk Before You Crawl, You Crawl Before You Die. Jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke har hatt nærkontakt med dette bandet tidligere, og at jeg slet lenge med musikken deres.

Hvis man bare skal skrape lett i overflaten kan man si at dette er doom-metal. Problemet er at det er en for enkelt konklusjon, så jeg skal prøve å utdype litt.

Jeg kaller dette Stoner og liker du Kyuss kan dette være noe for deg.

Musikken er tung, eksperimenterende og seig.

Rwake kjører med tunge riff som er sortere enn mine nikotinfyllte lunger, vokalen er forvrengt, forvist bak de raspende gitarene i produksjoner og består i veldig stor grad av lavmælt hyling. Musikken overkjører vokalen i så stor grad at den bare blir liggende der bak og skape en uhyggelig stemning. Rwake kjører mange stemningsfulle partier der de roer helt ned og da lykkes de i stor grad med å skape den uhyggelige stemningen de er ute etter. Lead gitaren er så full av 70-tallets syre og sopp at jeg spår en alt for ung rockedød til vedkommende som har skrevet denne musikken, det forekommer meg som usannsynlig at dette er et album laget av kjekke, sunne, nyktre mennesker som spiser Fitness fullkorn til frokost, går på treningsstudio og spiser vitaminer til kvelds.