GRAABEIN – Howl

GRAABEIN – Howl

  • Rating: Demo / 6

Taaken og Graabein er tilbake med en ny demo igjen etter bruddet bandet hadde i 2005. Fortsatt er det simplistisk oldschool blackmetal som gjelder, bare at nå har bandet tatt nok et steg fremover, noe både låtmateriale og fremføring viser. De tidligste demoene viste et band som var i stadig forbedring, men fortsatt at de var et band bestående av unge og urutinerte musikere. ”Howl” er i så måte et mer voksent produkt. Her leverer duoen fire låter med groovy og primitiv blackmetal. Fortsatt med det litt mer rocka uttrykket som har preget Graabein siden starten, men med et litt mer melodisk uttrykk i gitarene denne gangen og en produksjon som passer musikken ganske bra. Litt mye trommelyd kanskje. Taaken har modnet som vokalist på hver eneste utgivelse, og aldri har han vært så bra som på ”Howl”.

Det er intet originalt i musikken til Graabein, det må sies. Men bandet klarer like fullt å holde på interessen min gjennom de tre nye låtene og en ny-innspilning. Problemet til Graabein, slik jeg ser det, er først og fremst at de trenger en trommis som behersker basstrommene på en ordentlig måte. Det er ikke det at det er en dårlig trommis her, men en trommis med litt mer teknisk pondus hadde ikke vært å forakte. Ellers kunne det vært kuttet litt her og der på låtene. Først og fremst på den første låta; ”Dødsgud”, som har et refrengparti som blir litt irriterende etter hvert.

Bandet holder for tiden med på å skrive materiale til sin første fullengder; ”The Sixth”, noe jeg ser frem til å høre.