CHIMAIRA – Resurrection

CHIMAIRA – Resurrection

Etter deres beskjedne salg som deres selvtitulerte plate gjorde med 50.000 kopier, CHIMAIRA ble gitt en ny sjanse for Roadrunner Records, og de spilte inn den kritikerroste «The Impossibility Of Reason», også anerkjent av fans, deretter plateetiketten sendte bandet ut med instrumentbagene hengende over skuldrene. Det ble tumulter i bandet da den tidligere gitar spilleren Jason Hagar valgte familielivet foran eksistensen av bandet. Hans anbefalte erstatter var Matt DeVries fra et lokalt band kalt ASCENSION. Det var kanskje det beste trekket CHIMAIRA noensinne hadde gjort, ved siden av å signere en kontrakt med deres nåværende etikett Nuclear Blast, der er de i godt selskap sammen med blant andre THE HAUNTED.

Mens de holdt seg nær til røttene fra deres tidligere utgivelser, CHIMAIRA evner å ekspandere på det. Gitarene er stemt opp fra stor A til liten C, giende dem muligheten til å spille hurtigere, og forsterkerne kan transportere den lave lydfrekvensen som ofte forsvinner i lydbølger i Store oktavregisteret, resulterende i at de får en tyngre lyd. Gjennom studiosession med «The Impossibility Of Reason» måtte karene lære seg å spille instrumentene sine, og først etter at sangene var innspilt kunne DJ/noise mesteren Spicuzza entre boksen og spille inn sitt eget verk. Studiotiden inneholdt også gitarsoloer, et nytt element i deres helhetlige struktur.

Byggende på disse erfaringene, er det «Resurrection» ser lyset av deres musikalske dyktighet etter fire studioplater og den femte vil ta de et steg videre. De har rett og slett laget en bedre plate. Desto mer jeg hører på den, desto mer åpner den seg for meg, og jeg kan høre hva det er de forsøker å gjøre og jeg slutter meg til dem som fan. De er som sagt tro mot sine røtter, og etter å ha forsøkt to slagverkere i besetningen etter deres forrige plate har de funnet sin perpetum mobile i Kevin Talley (DYING FETUS), så nå har de en Death Metal musiker som behandler skinnet med stikkene og pedalene. Integreringen av nye influenser, spenstigere arrangement og klart definerte sanger, gjør platen til en brølende maskin som ikke vil stoppe, som om toget CHIMAIRA er passasjerer i, ikke vil sakne farten og har mistet nødbremsen. «Resurrection» ble innspilt og mikset ved Audiohammer Studios i Sanford, Florida.

 

Spilleliste

Resurrection
Pleasure In Pain
Worthless
Six
No reason To Live
Killing The Beast
The Flame
End It All
Black Heart
Needle
Empire
Kingdom Of Heartache*
Paralyzed*

* Bonus track

 

Total spilletid: 59:08

 

Websted: http://www.chimaira.com/