AN10 BOYBAND – Soga Om Bananstativet Del 1: Meininga Med Livet

AN10 BOYBAND – Soga Om Bananstativet Del 1: Meininga Med Livet

  • Rating: Demo / 6

Snaasa-Sivert (saksofon), Don Amadeus (gitar og vokal), P.T. Wolfgang (gitar og vokal), The Bearstar (vokal), Satan (bass), Captain Jokke (triangel(!!!)) og Gud (trommer) kaller de seg, gutta som utgjør An10 Boyband. Gutta kommer fra Snåsa og Verdal og dannet dette bandet fordi de ikke ville at noe tull som Melodi Grand Prix junior skulle få gå inn i historien uten represalier. 4 låter serverer de og de tikker inn på litt over femten minutter. Og hva spiller så bandet? Joda, høres ikke Black korpsmetall tøft ut?

Vel, musikalsk er ikke dette så helt bak mål faktisk, dog har jeg store problemer med å ta det seriøst, noe jeg etter å ha lest tekstene ikke gjør. Tekstene er noe av det dummeste jeg har lest, men låttitler som Pop Suger, Ein a Er Eigentleg Ein e Opp Ned og Bart hadde jeg ikke de store forventningene. Vel, jeg skal ikke dvele så mye ved tekstene og hopper heller over til musikken.

La meg si det slik, jeg håper ikke det finnes et snev av alvor bak dette, men det tror jeg da heller ikke som nevnt. Musikalsk har det faktisk sine høydepunkt og jeg liker spesielt bandets saksofonbruk. Ikke høres det bare bra ut, men der de har brukt det passer det faktisk bra inn. Ellers finner jeg ikke de store høydepunktene. Feks. Så irriterer jeg huden av meg på ”Meininga Med Livet”. Det mennesket som sier ”Å då så eg meininga med livet” burde fått strupehodet revet ut av halsen for faen så irriterende det er!!!!!!!! Det som igjen er synd er at det er i nettopp denne låta at de tøffeste saksofonstrofene finnes. Dårlig gjort gutter!

Ellers ligger det i mid-tempoland, men å kalle det blackmetal blir feil. Vi kaller det metall med litt trøkk vi, toppet med growlevokal. Gutta kan å spille, det viser de, men jeg kunne tenkt meg å gørt hvordan musikken deres ville hørtes ut i et litt mer seriøst band. Denne vil jeg nok ikke spille ihjel…

Nei, det ville blitt helt feil å skryte dette opp i skyene, men er du ut etter en anderledes musikkopplevelse og kanskje en latter sjekker du ut dette. Stikk iallefall innom bandets hjemmeside, der får du i det minste en liten anelse på hva dette er for noe. Pluss i boka for proff pakke med booklet og skikkelig trykt cd! Men ikke gi opp gutter, konseptet deres er nemlig lang i fra dumt. Hard metall med saksofon liker vi!

PS: Snåsa-Sivert, krev større rolle i musikken, mer saksofon!!!

www.an10boyband.no