ASTA KASK – Trondheim – – Trondheim – Storås Utested

ASTA KASK – Trondheim – – Trondheim – Storås Utested

For en hurrakveld!

Schtöggminator høres ut som en blanding av Discharge og Funny Farm og dermed er tonen satt denne torsdagskvelden. Selv om det har skjedd mang en utbytting i mannskapet og pønken har blitt mer fremtredende de siste årene er det ikke tvil om at de fortsatt har mye moro og kvalitet på lager. Bare så synd at de ble utsatt for ”oppvarmingsbandsyndromet”. Glissent foran scenen og lite liv, men det er tross alt tidlig torsdagskveld i Trondheim vi snakker om, og jeg tviler på at så veldig mange av de oppmøtte kjente til låtmatrialet… Det er bare å sette seg og vente på at debutskiva kommer til en platepusher nær meg.

Vi hørte: 

Co-Pilot
Night Sun
N.L.P.
Sacred Chao
Mapmaker
Kalikal
Future Leaking Through
King Of Moles
Greyface
Dissolution Process

c0497fc380ec7b3c1705c31f44cc471f.jpgAsta Kask konserten ble en opptur langt over forventet! Det er sjelden jeg koser meg slik på konsert, og det til tross for at jeg ble nedløpt av mosh-pitten åttogfnatti ganger og nedsølt med minst seks liter øl mens jeg prøvde å ta bilder. At Asta skulle gjenforenes nok en gang og faktisk holde koken oppe hadde jeg ingen tro på. Bandet hadde sin spede start helt tilbake i 1978 og splittet opp første gang i 1982 og fremfører fortsatt god laidback svensk pønk!

De spøkte selv med at de nå hadde lagt seg til en vane å komme ut med nytt matriale hvert tyvende år, men ikke f om jeg klarer å vente nitten år på neste skive, jeg vil ha mer nå! Det tar ikke mange akkordene før folkemassen koker, og bandet er fint nødt til å dele på mikrofonene med fansen som virker helt utsultet denne kvelden. Godt humør og en uhøytidlig stemning på scenen gjør at man lett glemmer alle de små feilene i spillingen, live er live og fest er fest! Å oppleve Asta Kask spille schlægers fra tiden jeg knapt kunne gå, (barndommen, ikke russetiden) og se hvordan flere generasjoner møtte opp på lille Storås for å bivåne dette overgår glatt de fleste andre konsertene jeg har opplevd.  Et morsomt poeng er at scenen på Storås har av- og påstigning foran, slik at bandet må gå gjennom publikum for å komme av scenen. Dette ville ikke fansen ha noe av
denne kvelden, de sto i stim og ventet på mer slik at stakkars Asta Kast aldri kom seg av scenen etter å ha fremført låten TV’n og bare måtte trekke pusten dypt og fortsette med Ringhals Brinner. Godt å se slik engasjement blandt publikum, og bandet tok det med et smil og virket bare glade for oppmerksomheten. Etter at de hadde gjort unna noen flere ekstranummer prøvde de igjen å komme seg av, men til ingen nytte. Det gikk så langt at de måtte diskutere litt hvordan låten Hjärndöd egentlig gikk og fremføre den i noget improvisert lyddrakt før publikum endelig trakk til side og slapp de ned fra scenen! Kongeavsluttning på en kveld jeg er glad jeg fikk oppleve!!

Dette ble fremført:

Inget Ljus
Psykiskt Instabil
8a29ea8d34f40779a957597d65e077a1.jpgDom Får Aldrig Mig
Än Finns Det Hopp
Lasse Lasse Liten
Et Liv På Kredit
Psykopaten
Precis Som Far
Landsplikt
AB Böne Och Be
Till Vilket Pris Som Helst
TV`n

Ringhals Brinner
Vill Inte Vara Med
Apan
Välkommen Hem 

Patriarkatet
Europèer
Hjärndöd