PROCESS OF GUILT – Renounce

PROCESS OF GUILT – Renounce

Dette portugisiske bandet startet opp I 2002 og kom I samme år med sin første demo. 2 år gikk, en ny demo ble spilt inn og i desember 2005 gikk de fire gutta som utgjør bandet i studio for å spille inn sin debut, Renounce som i fjor kom på det portugisiske selskapet Major Label Industries. Skiva ble mastret i svenske Cutting Room Studios og bandet kan skryte av å ha spilt sammen med bla. Mourning Beloveth og Morigon. Og musikke de spiller ligger i Doom/Death verdenen.

Doom og Death er blitt blandet i mange år nå og mystisk nok kommer det stadig nye band som bander disse to stilartene og gjør det utmerket. Jeg kan med en gang anbefale dette til alle som liker melodisk Doom, bare så det er sagt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg selv elsker Doom og når et band kommer med flotte komposisjoner som snegler seg av gårde toppet med dyp growling så blir jeg litt mo i knærne. Ikke det at POG (haha, noen som husket dette fantastiske spillet?) bare spiller treigt, de skrur faktisk opp tempo også, men det er i disse seige, melodiske partiene at jeg virkelig kjenner meg i ett med musikken deres. Ikke for det heller, jeg er glad de varierer og Renounce er faktisk et ganske så variert album. Du blir servert doble basstrommer, tidvis er det også litt catchy/groovy, men mest av alt er det vakkert, sorgfullt og ikke minst, godt gjennomført.

Bandet serverer 7 låter og samtlige er over gjennomsnittet hva kvalitet angår, det er rett og slett veldig bra dette. Tidvis noen fantastiske melodilinjer som jeg virkelig nyter for så å gå over i parti som nesten må ses på som brutale i forhold, men like vakre. Og vokalen, så utrolig dyp og bra. Nei, jeg har sansen for dette du…

Jeg har levd med denne skiva en god stund nå, den er dessverre ikke blitt spilt så mye som den burde, men det skal jeg gjøre noe med nå, for nå som jeg endelig har satt meg ned å hørt gjennom den noen ganger så har det så absolutt vekket interessen min. Fans av gammel Anathema bør også sjekke ut dette!

DOOM!!! DEATH!!!