BLIND EGO – Mirror

BLIND EGO – Mirror

Blind Ego er soloprosjektet til RPWL’s gitarist, Kalle Wallner, og er en fornøyelse fra begynnelse til slutt.

Med denne herren bak rattet og med en line-up bestående av Arena og Jadis medlemmer er det nok mange som forventer en skikkelig godbit av en progplate, men den tanken er det bare å legge fra seg med en gang. Dette er ikke ment å være progressivt, men refleksjoner på de forskjellige fasene livet hans har vært igjennom de siste årene. De progressive elementene er selvsagt til stede, men sjanger spiller liten rolle på prosjekt som det her. At han ønsker å ha med best mulige musikere er vel ikke så veldig rart, og til min store glede har han også med både nåværende og tidligere vokalist i Arena, John Mitchell og Paul Wrightson. Begge har en veldig fin tone i stemmen og er blant mine favorittvokalister.

Hva musikken angår så er det en veldig fin blanding av stil fra sang til sang, og man føler virkelig at men blir tatt med på en reise av Wallner. Det er ikke alle som klarer å dra i land slike plater, men sanger som for eksempel Black Despair, som er en nydelig gitar/vokal ballade, griper deg og viser at det er fult mulig å formidle følelser gjennom musikken. I tittelsporet, Mirror, får også musikerne skinne litt da dette er en låt mer i Arena stilen.

Som en morsom bonus har han lagt med en remix av låten Artist Manque som opprinnelig er av Violet District, forløperen til RPWL.

En veldig fin og variert plate som vil få mye spilletid hos meg fremover.