MINSK – The Ritual Fires Of Abandonment

MINSK – The Ritual Fires Of Abandonment

  • Rating: 3 / 6

Denne septetten deler navn med hovedstaden i Hvite-Russland (Belarius), men kommer fra den unionen som var landets erke fiende da det var innlemmet som stat i Sovjetunionen. Chicagos MINSK stiger fra askene av BURIED AT SEA, og de har rukket å gi ut en debut plate før denne forsiktig ventede platen, og den er i ferd med å frakte de inn i heavy musikkens fellesskap lik en lyd vulkan. MINSK strømmer med en straffende og unik blanding av post-doom aggresjon knyttet til svevende sub-melodier og en organisk gjennomsyret tone som om bandet flyter ut fra planetens indre. «The Ritual Fires Of Abandonment» er deres anstrengende klatring tilbake til lyset etter deres fall mot det indre med debuten.

Platen begynner nesten vart, med den stemningsfylte «Embers». Den sirkulære, stamme trommingen før de ander instrumentene fader inn, gradvis ledende til det tykt lydlige voldsomme angrepet som definerte deres debut. Nøkkelunderholdningen her er MINSK sin overbærenhet i lag av tekstur – tangenter spesielt er mer fremtredende for første gang, men du kunne lett bruke en dag på å finne frem alle de andre instrumentene brukt på denne platen – og bandet lar deres komposisjoner strekke ut så lang tid som mulig. En sang som «The Orphans Of Piety» med dens intro og saxofon interlude, kan synes å være som en serie spor spleiset sammen hvis du ikke er oppmerksom, og fordi sporene er så tett pakket, er det lett å plukke opp nye aspekter med hver lytting.

Ennå for all den kraften og aggresjonen bak bandet, musikken fortsetter å være optimistisk, nesten oppløftende. Det er de mer roste aspektene ved «The Ritual Fires Of Abandonment.»  Å lytte til platen er å hengi seg til en snurrende reise, en som til slutt løfter deg opp fra avgrunnen. De har laget en tett lyd – mens de umiskjennelig er MINSK, er den merkverdig forskjellig fra deres debut. Som jeg sa i sted er denne også mer oppløftende i lyden.

Overskridende den nåværende avlingen av musikk imitatorer, MINSK blør deres stamme overbevisning med en atmosfære av totalt psykedelisk delirium. Hypnotisk perkusjon tordner under tykt lagte gitarer idet synth og sampler sørger for et bakteppe for svevende melodier og dypt spirituelle sang grublinger. Superbt produsert ved The Volume Recording Studio av bass spiller/sanger Sanford Parker (PELICAN/UNEARTHLY TRANCE), «The Ritual Fires Of Abandonement» er en dyp og provokativ erfaring som vil ha en intens og varig innvirkning på alle som tør å nærme seg.

Sjekk ut e-card linken for noen nye sanger: «White Wings» og «Embers». http://www.relapse.com/ecards/Minsk

 

Spilleliste

Embers

White Wings

Mescaline Sunrise

The Orphans Of Piety

Circle Of Ashes

Ceremony Ek Stasis

 

Total spilletid: 59:07

 

Band websted: http://www.thesoundofminsk.com/