MASSAPPEAL – Nobody Likes A Thinker

MASSAPPEAL – Nobody Likes A Thinker

Dette er en reutgivelse av Australske Massappeals første skive fra 1986, og blir nå utgitt som dobbel cd med en 20 siders booklet med masse informasjon og gamle bilder og på toppen av det hele har de funnet plass til hele 17 bonusspor i form av konsertopptak og demoen Young Dumb And Naive. Til sammen er det 24 spor å lytte til her. At jeg bruker ordet spor i stedet for låter har sin opplagte grunn, Låten Rat In A Hole er med både på NLAT, YDAN og liveopptaket og mange andre låter verserer i flere utgaver på denne ehm… utgivelsen.

Massappeal spilte hard-core med mye brutal punk og her får vi høre bandets oppstart og hvordan de slet med å danne seg en egen stil. Det går mye i superraske rytmer, sint hylevokal og hamrende riff. Ikke noen overraskelser å spore der altså, og at det bare er 14 låter blandt disse 24 sporene gjør det hele en ganske kjedelig opplevelse. Høydepunktet er uten tvil de 5 låtene til slutt som er tatt opp live 1/12-87 og gir ett annet bilde av bandet. 

Hadde de bare funnet plass til noen låter fra albumet Jazz istedet for den evindelige repetisjonen kunne dette ha blitt til noe…

 

Når jeg nå sitter og hører på Massappeal  2007 sliter jeg med å tro at denne utgivelsen hadde noe å si for musikkens utvikling. Nobody Likes A Thinker fortjener ikke å bli skrevet inn i historiebøkene som hverken banebrytende eller orginalt, så en reutgivelse kan kun rettferdiggjøres med argument som ”ute av trykk i lengre tid”, masse bonusmateriale og til slutt: at undergrunnen har holdt liv i bandets musikk grunnet dets MASS APPEAL!