HAMMERFALL – Oslo – – Oslo, Rockefeller

HAMMERFALL – Oslo – – Oslo, Rockefeller

Bilder av Kristian B.

 

Denne kvelden ble det servert hard-rock fra Krokus og Heavy Metal fra Hammerfall på selveste Rockefeller. Mange mennesker med mye hår og skinnvest hadde kommet for å beskue rabalderet. Strengt tatt er kanskje ikke rabalder riktig ord, da det hele bar preg av et nesten barnetv-vennlig koseklima.
Gutta i Krokus er fra Sveits og bandet ble dannet så tidlig som 1974. Musikken deres er slett ikke ulik hva AC/DC har bedrevet i alle år, men noen ren ripoff er det allikevel ikke snakk om. Gamlekara gjorde en del ut av seg på scenen og det virket delvis autentisk, ja tidvis måtte jeg trekke på smilebåndet. Bandet klarte også å få god kontakt med publikum. En sang het ”Easy Rocker” og en annen tror jeg faktisk het Rock City. Hell Yeah! Bring it on og drikk øl – for noen geniale låttitler! Vokalisten meddelte ”I can feel your spirits!” Dette var jo hyggelig å høre men skremte meg litt også, hva slags okkulte bedrifter holder mannen på med midt oppi sin sterkt seksuelle musikalske virksomhet? Spirit – vet han ikke at vi lever i et mekanisk, livløst og dødt univers og at Darwin i misforstått utgave er Gud? Jaja

3aa0168bd285b23715f0f6988b8b0755.jpgKrokus spilte:
Long Stick
Too Wired
Hellraiser
Screaming In The Night
Fight On
Easy Rocker
Rock City
Eat The Rich
Headhunter 

Så var det tur for Hammerfal – eller rettere sagt sirkuset Hammerfall. Først vil jeg ha på det rene at jeg fikk et meget godt inntrykk av Joacim og Oscar da jeg intervjuet dem i høst. De fremsto da 17b9fe2ef96ea873a33f914d10f1fbed.jpgsom velartikulerte og sympatiske karer. Samtidig skal jeg ikke stikke under en stol at Hammerfall ikke akkurat er min favorittkake. På den ene siden er det noe vakkert over guttas evne til å showe og å kjøre ”full pakke”, samtidig føler jeg at dette konseptet er noe som først og fremst henvender seg til tenåringer og kanskje til og med barn, det blir rett og slett for snillt og ”one size fits all”. Låtmaterialet er nærmest pop i Heavy Metal-drakt. Med unntak av Legacy Of Kings og Templars of Steel synes jeg ikke bandet har noen riktig gode låter. Hele bandet er kompetente musikere til en viss grad – de fungerer godt i denne settingen. Allikevel tror jeg ikke at Oscar strengt tatt er en spesielt god gitarist, og det trenger han heller ikke være. Han hadde et lite solonummer hvor han kjørte noe riffing og en solo som nesten utelukkende var basert på tapping. Dette har en viss sjarm, og det hjelper godt at han hadde satt fyr på deler av sin flying V gitar, men rent musikalsk sett er det ikke særlig interessant. Samtidig klarer jeg ikke å slakte mannen nord og ned, for han har en flott utstråling og jeg kan forstå at mange liker det han gjør. Bassisten var en skikkelig apekatt på scenen, og rettet ofte gitarhalsen ned mot bakken i en brå, overraskende manøver. Trommisen fikk et lite solonummer hvor han blant annet spilte en kjent melodi på noen små trommer som fungerte nærmest som en xylofon. Hele bandet gjorde sitt til å skape sirkus, og publikum virket fornøyd selv om det ikke ble kastet noen brød fra scenen.
Jeg føler ikke for å komme med noen endelig dom angående denne konserten. Hammerfall er et band som ”man enten elsker eller hater”, og personlig klarer jeg å se saken fra begge sider. Er det noe jeg vil takke Hammerfall for, så er det at de er lekne og faktisk overraskende lite selvhøytidelige. Noe av grunnen til at jeg ikke helt lar meg rive med kan være at jeg har en tendens til å ha en for seriøs innstilling – alt skal være perfekt, banebrytende etc. Hammerfall er ikke et banebrytende band, men et underholdende band. Det er fint at det er plass til både Hammerfall og mørkkledde misantroper i denne verden. Sirkuset Hammerfall kan gi mulighet til en liten pust i bakken, og kan bringe fram både latter og rykking i smilebåndet. Yeah yeah folkens, finn i det minste noe annet å gjøre enn å snakke piss om Hammerfall! Synes du at Hammerfall lager dårlig musikk, så lag noe bedre selv heller enn å kritisere. Dette er min oppfordring og med dette avslutter jeg en uortodoks konsertanmeldelse.

Dette ble spilt:

Intro 1- Thresholdea834a4d6f2d2a2085f1eb89dab2d4d7.jpg
Intro 2- Templars Of Steel
Riders Of The Storm
Legacy Of Kings
Rebel Inside
Bloodbound
Drum Solo
Raise The Hammer
A Legend Reborn
Intro 3- Renegade
Let The Hammer Fall
Guitar Solo
Reign Of The Hammer
Hammerfall
Intro 4- Natural High
Intro 5- Glory To The Brave
Heeding The Call
Hearts On Fire