DREAM EVIL – United

DREAM EVIL – United

Dream Evil - United.jpgEtter en veldig turbulent periode er Dream Evil tilbake med sitt fjerde album, United. Siden sist har de rukket å miste sin meget dyktige gitarist Gus G, vokalist Niklas Isfeldt måtte igjennom en operasjon på stemmebåndet for å berge stemmen sin hvorpå han og bassist Peter Stålfors forlot bandet bare for å komme tilbake igjen et par måneder senere, og til slutt tok trommis Snowy Shaw med seg stikkene og trakk seg fra bandet.

Til tross for dette er dem nå tilbake, og det er ikke mulig å finne noen svakhetstegn i forhold til tidligere utgivelser. Heavymetal flagget er heiset høyt og mulighetene for allsang dukker opp i nesten hvert eneste refreng. I låter som Fallen og (sjekke tittelen da) Fire! Battle! In Metal! er tempoet og drivet så høyt at hadde det ikke vært for de ufattelige flaue tekstene så hadde jeg hoppet opp i sofaen og sunget med.

Favoritten min fra skiven er uten tvil Blind Evil som er en latterlig catchy låt. Vokalist Isfeldt er veldig god igjennom hele platen, men på denne låten skinner han virkelig! Bredden i stemmen, vibratoen og spesielt når han tar de høyeste tonene er nok til å sette i gang gåsehuden her. Virker som han helt har glemt at han for litt siden nesten mistet stemmen.

En morsom liten sak de også har med, som en slags avskjedshilsen fra Gus G som er greker, er metalversjonen av vinnerlåten i Melodi Grand Prix i 2005 av den greske artisten Elena Paparizou. Nå vet jeg ikke helt hvordan originalen er, og er usikker på om så mange som leser dette er MGP fans, men det er sikkert artig nok å høre om du har kjennskap til denne fra før.

 

Det største problemet til band med denne stilen er at det er så fryktelig vanskelig å lage noe som høres nytt og spennende ut, men med denne platen syns jeg Dream Evil hever seg over gjennomsnittet. Det er kvalitet over alt de foretar seg og det får lytterne til å ta dem seriøst (igjen.. så lenge du ikke hører på tekstene).

Og viktigst av alt.. det er jo så sinnsykt fengende!!