SHE SAID DESTROY – Oslo – Oslo, Blindern

SHE SAID DESTROY – Oslo – Oslo, Blindern


I forbindelse med realistforeningen på Blindern sitt årlige ukelange arrangement ”Bjørnegildet” spilte She Said Destroy konsert denne onsdagskvelden. Konserten fant sted i en pub i kjelleren på Vilhelm Bjerknes Hus. Her var det stoler og bord men også god plass foran scenen. Stedet egner seg godt for ”intimkonserter”. Jeg hadde fryktet at det ville bli for få publikummere, men oppmøtet var såpass at det ikke ble pinlig.

 

Så over til musikken. She Said Destroy er et meget innovativt og originalt band som virkelig leverer varene live. Det er tydelig at disse gutta har hørt på mye forskjellig musikk og at de i motsetning til mange andre har klart å fordøye inntrykkene heller enn å spy opp. Det gleder meg at det er vanskelig å kategorisere bandets musikk. Jeg får tidvis assosiasjoner til Opeth og nyere Death; Opeth i form av bruken av ”rare” akkorder og at akkordene blir spilt med ”progressiv rytmikk” samt at den ene gitaristen tidvis kjører akkorder mens den andre gjør oktaver. Death i form av artige enkelt-tone-riff som gjerne harmoniseres.

 

Musikken er både teknisk og ekstrem, men det er på ingen måte noe pubertalt onani gutta driver med. Her er det snakk om ”progessiv-teknisk” musikk hvor fokuset synes å være på helheten vel så mye som på at de enkelte partiene skal være fete. Låtstrukturene er på ingen måte konvensjonelle, og bandet fungerer som et godt eksempel på at dette ikke trenger å bety at musikken bare er en samling riff satt sammen i tilfeldig rekkefølge.

 

Fart og action forekommer definitivt, men groove, tyngde, melodi og atmosfære er de viktigste stikkordene på hva bandet driver med. Dette gjør at musikken egner seg godt for liveformatet, og det er også et pluss at bandet er engasjerte på scenen med masse banging og innlevelse. Vokalisten gjør mye interessant ut av sin growling, og trommisen backer opp musikken på en veldig profesjonell måte. Jeg vil særlig fremheve hans tidvis jazzinspirerte symbalbruk.

 

Publikum likte tilsynelatende det de hørte og konserten endte med massiv klapping og rop om mer. Dessverre hadde ikke bandet flere låter innøvd, men jeg tror allikevel de fleste var fornøys etter en kort men intens konsert fra et av Norges mest spennende band for øyeblikket.