BLINDED COLONY – Bedtime Prayers

BLINDED COLONY – Bedtime Prayers

Blinded Colony - Bedtime.jpgNår jeg satte på denne skiva var min første tanke: ”Fett! Akkurat som Trivium på The Crusade!” Den følelsen forsvant som dugg på pilsen og musikken minner raskt mistenkelig mye om The Haunted i metal-core innpakkning. MYE metal-core, masse In Flames, små synth partier der ordet Hammerfall plutselig dukker opp i underbevisstheten min og til tider skinner påvirkning av band som Korn, Faith No More og Marilyn Manson tydelig gjennom.

Jeg har sans for låtene Once bitten, Twice Shy og My Halo, men låtene er ikke orginale, fengende eller fristende nok til at de kommer til å sitte igjen særlig lenge, og der har du hovedproblemet til Blinded Colony. Greit nok at de er svenske, men de trenger ikke være så gjennomført svenske i stilen sin for min del.

Nevnte jeg at de har latt seg inspirere av In Flames?

Jeg mister fort interessen når hver av de ni låtene, som tross alt er ganske aggresive, blir trukket ned av melodiske partier og ren, ”følsom” vokal på refrengene.

Resultatet av dette er dessverre ikke særlig orginalt, om det er tidsriktig overlater jeg til noen andre å diskutere.