HE IS LEGEND – Suck Out The Poison

HE IS LEGEND – Suck Out The Poison

He is Legend - suck.jpgDet er ikke til å komme bort fra at amerikanske He Is Legend (teit navn) lett kan bli assosiert med Foo Fighters ut fra denne skiva. Med et musikalsk repertoar som høres ut som en tyngre (metal)versjon av FF og en vokalist som til tider kan minne om en viss Dave Grohl (men også Stiltskin’s vokalist, om noen husker de), så er ikke sammenligningen tatt helt ut av kontekst. Litt sånn fattigmanns-FF, om du vil. Men også band som Atreyu og Melvins og til en viss grad Slipknot har vært til inspirasjon for He Is Legend, noe man hører i de tyngre, mer hardcore-orienterte partiene. I presseskrivet står det at bandet blander ulike sjangre som southern rock, grunge, metal og emo (!) i musikken sin, og det mener jeg er en ganske så korrekt beskrivelse på ”Suck Out The Poison”, som er oppfølgeren til suksess-skiva ”I Am Hollywood” (i skrivende stund solgt over 40,000 eksemplarer faktisk). Det låter veldig moderne, samtidig som det er kommerst uten å være kommerst, om du skjønner. Det jeg liker aller best med denne skiva er de gangene hvor bandet skifter over til disse melodiøse partiene som best kan beskrives som, ja vakre, i mangel på andre ord. Legg til veldig gode vokalprestasjoner og en flott produksjon, og skiva sitter ganske så bra. Høydepunktet for denne anmelder kommer allerede på låt nummer to; ”Attack of the Dungeon Witch”, som er ei kjempelåt og en liten gjenganger hjemme hos meg i de mørke vinternetter.

 

Dessverre holder ikke skiva hele veien inn, og det blir mange dødpunkter med hele 14 låter. Det låter litt for likt etter en stund, men uansett vel verdt å sjekke ut.

 

www.heislegend.com