PIGSKIN – Exposed To Threat

PIGSKIN – Exposed To Threat

  • Rating: 4 / 6

Pigskin - exposed.jpgPIGSKIN: den nye sveitsiske krigsmaskinen. Thrash ‘n’ core tett som h-vete og rett frem med en masse sinne, perfekt produsert og godt gjennomført ned til den minste detalj. Spesielt passende for ungdommer av den nye generasjonen. Mektig, aggressiv musikk, et utmerket utgangspunkt.

Aggressiv oppførsel, enorm styrke, tunge riff, brølende sint sang, selvsikker slagverk spilling og eksplosiv instrumentering er våpene av denne nye sveitsiske konstellasjonen angående Hardcore, med Thrash tendenser, og mye entusiasme. Bandet PIGSKIN var grunnlagt i 1996 og har allerede en intens bagasje av erfaring, etter å ha støttet akter som GURD, TESTAMENT, MURPHY’S LAW og ha samlet inn generelt et betydelig antall live konserter med relatert turné erfaring.

Jeg kan anta at bandet gjennomgikk en problematisk  periode da gitar spiller Chü forlot bandet, ikke mindre den gjenværende kvartetten var mer bestemt enn noen sinne til å holde oppe det påbegynte arbeidet, og i 2003 utga de “Epidemic”, en 11-spors plate, absolutt passende for alle som liker Hardcore/Thrash, til og med bedre om innfanget av Nu Metal og nå krever mer og noe annerledes.

“Exposed To Threat” fortsetter der “Epidemic” sluttet og i perioden 29. oktober – 5. november 2005, studio arbeidet ved Little Creek Studio i Gelterkinden fant sted. Under produksjonen og overvåkning av karismatisk og godt erfarne artister av første klasse blant andre V.O. PULVER og Frankie “Warmachin” Winkelmann (GURD), PIGSKIN til slutt har funnet det riktige miljøet og den nødvendige støtten for produksjonen, miksingen og arrangementet for platen. Hva vil du ha mer? Thrash legenden DESTRUCTION var i Little Creek Studio, og hvis du legger til den utmerkete evnen av mr. Winkelmann «in pure sound», du kan forstå hvor heldig PIGSKIN er. Alle sporene er høyt massive, solid og rett og slett rett frem, på tross av et første sammenstøtet av grov ensidighet, du trenger bare å lytte til platen bare noen få ganger for å kunne oppdage godt alle detaljer som gir identitet til hvert spor. Og du trenger å forstå hva en musikalsk krigsmaskin er.

Konsekvent “Exposed To Threath” er en entusiastisk «seek and destroy» maskin, som begynner med “Veins Rising (Intro)”, og tilnærmer med ingen kompromiss, og ender med “Investigation Of The Donkey Shit” med den samme energien. Anstrøk av solo og varierte digitale effekter er ikke en mangel og rytme seksjonen (slagverk og bass) virker på full strømstyrke. Raspende lyd på riffene,  og de kraftfulle og dyktige sporene fenger en interesse som er konstant for hele platen.

 

Spilleliste

Veins Rising

Before I Die

Destination Life

Human Imperfection

Blood Wave

Incorporeal Decline

Black Box

Existence Of Brutality

Napalm Cocktail

Investigation Of The Donkey Shit

 

Total spilletid: 49:16