BLACK HOLE GENERATOR – Black Karma

BLACK HOLE GENERATOR – Black Karma

Black Hole Generator - black karma.jpgBlack Hole Generator er et rykende ferskt band fra Bergen dannet av Bjørnar Nilsen fra Vulture Industries og Dreggen fra blant annet Grimfist og Aeternus i det herrens år 2006. Bandet fremfører atmosfærisk og litt horroraktig industriell black metal som kan minne om band som Aborym, Limbonic Art og Morgul.

 

Black Karma er et minialbum bestående av fem låter. Musikken spenner fra rolige melodiøse og atmosfæriske partier til brutal industriell black metal på full pinne. Trommene er programmerte, noe som passer låmaterialet veldig godt og forsterker det industrielle elementet i bandets musikk. Vokalen til Nilsen er noe av det som imponerer mest. Han varierer hele tiden vokalbruken; fra den typiske skrike vokalen til en slags messende clean vokal som kan minne noe om Attilas (tidl. Aborym, Mayhem) måte å synge på.

 

Låtmaterialet på Black Karma er veldig gjennomført og sterkt og bandet har klart å komponere fem låter fulle av kreativitet og variasjon. I tillegg er produksjonen glimrende. Jeg velger imidlertid å holde litt igjen på karakteren da noen av låtene mangler det lille ekstra. Likevel er dette en veldig sterk utgivelse, og jeg føler meg ganske sikker på at dette bandet kommer tilbake med en kanonutgivelse når fullengderen er klar. Det eneste virkelig negative ved denne utgivelsen er at det kun er et mini album. Jeg vil nemmelig ha mer, mye mer!