EXCRUCIATION – Angels To Some, Demons To Others

EXCRUCIATION – Angels To Some, Demons To Others

Det er med glede å melde at det utmerkete Doom Metal bandet EXCRUCIATION, er tilbake med en ny studioplate. I 1991 de forlot Metal scenen som band og etterlot seg en samling av sanger, og deretter ble det merkverdig stille rundt bandet. Helt stille kan det vel aldri bli, og i 2005 kom de to utgivelsene «The Return – live Abart Club, Zürich (Sveits)» og studioplaten «Arise».

EXCRUCIATION, sveitsiske Metal pionérer, første gang aktiv fra 1984 til 1991. I løpet av denne tiden de utga to offisielle plater, «Last Judgement», som solgte 15.000 kopier og «Anno Domini – An Anthology Of The Past», som solgte godt over 20.000 kopier. De spilte også mange oppdrag over hele Europa med blant andre bandene SAMAEL, THE YOUNG GODS, MESSIAH, CORONER, SODOM, PUNCHENT STENCH og mange flere.

Etter 14 år EXRCUCIATION møttes igjen for å snakke, drikke og spise. I den anledning de bestemte å ta «rock» tilbake i deres liv. I en veldig kort periode de skrev nye sanger, som helt sikkert er deres beste opp til i dag. Så de avgjorde å spille inn to av de nye og en gammel klassisk i the Blue Velvet Studio, i den italienske byen Modena situert midt i den nordlige delen ved en sideelv til Po og med nærmeste flyplass i nabobyen Bologna.

De uttrykkelig valgte et innspillingsstudio som ikke har noe å gjøre med hard musikk og arbeidet der med Alberto Solieri, en ingeniør med stort renommé i den italienske musikk-industrien, for eksempel kjent for sitt samarbeid med Nek, Andrea Bocelli og Zucchero. Produksjonen er bandets egen, og mastret av Jim Morris ved Morrissound, Tampa, Florida (USA).

I september 2006 de entret the Blue Velvet igjen for å spille inn platen «Angels To Some, Demons To Others», som vil bli utgitt i tre ulike utgaver av Non Stop Music Records, distribuert av Twilight, og de er: (1) 6-sider digipack; (2) begrenset utgave i slipcase, inkl. digipack-en og en 5”-vinyl EP i en digi-fil; (3) jewel case! Utgivelsesdato er satt til 12. januar 2007, og den så sin plateutgivelse fest 13. januar, 2007 i Dynamo Werk21, Zürich (Sveits). Så det er bare én vei å gå – veien til platebutikkene.

Sangene er full av emosjoner, handler om hat og smerte, sorg og kjærlighet, religion og det svarteste dyp av menneskets sjel. «Angels To Some, Demons To Others» viser alle aspekter av det nye EXCRUCIATION. Sangeren synger melodi linjer som veksler i uttrykket med guttural dyp stemme og ren melodiøs sang, det er en kombinasjon som bringer mye til musikken. De har definitivt funnet sin egen stil, og den sprenger grensene for Doom Metal genren fordi komposisjonene består av mange musikalske elementer kombinert i et særegent uttrykk. Musikken er full av gitar linjer, melodi linjer, riff, rytmikk, blastbeats og alt er gjennomført med dynamiske overganger og store variasjoner, derfor blir den aldri kjedelig å lytte til. Lydgjengivelsen og produksjonen er upåklagelig, et stort arbeid er lagt ned i denne platen, ingen tvil om det. Passusen med en kvinnes stemme som tale i sangen «Arise», er et element som uttrykk for at de har noe viktig å si til verden, og samtidig er det en stemningsskapende kontrast, en dobbeltgjenger, i det tunge, kompakte lydbildet i sin helhet, på samme måte som intro’n (prelude), den dempete instrumentalen, «Solitude pt. II», som fungerer som et dypt tenkende interlude og outro’n (postlude), skaper vakre kontraster. Kompromissløse anbefalinger fra Eternal Terror.

EXRCUCIATION annonserer allerede ett offisielt spilleoppdrag i klubben med navnet som etter selveste Draculas hjemland, så møt opp alle blodtørstige vampyrer og nattens barn den 5. mai, 2007 i Transilvania, Erstfeld (Den Tsjekkiske Rep.) (men her kunne lommeatlaset av The Times ikke hjelpe), med LEGIONS OF THE DAMNED, TANKARD etc.