SULPHUR – Cursed Madness

SULPHUR – Cursed Madness

  • Rating: 5 / 6

Sulphur holder base i Bergen og har blant andre Øyvind fra Vulture Industries med på laget. De kom visstnok med en demo rundt 2000 pluss en ny i 2005 og nå er de altså klare med sin debutskive på franske Osmose Productions. Stort mer info om bandet har jeg ikke og jeg finner faktisk ikke noe på nett heller. Uansett, de har kommet opp med ni låter på litt over trettisju minutter og vi snakker ekstremmetall over gjennomsnittet her. Musikk med baller er det Sulphur spiller!

 

Vi snakker ekstremmetall eller en god blanding av black- og deathmetal ispedd en dose tekniske takter. Det lukter ganske så svidd av dette og det groover som faen enten tempo er skrudd opp eller ned. Vokalen er av type black og kjeller og konstant av den stygge sorten, effektiv og bra!

Det finnes utallig med band som blander black og death i disse dager så det skal litt til for å vekke den store interessen, men det har Sulphur klart. De leker seg med litt ”eksperimentering” i form av synth og gitararbeid som gjør at dette blir over gjennomsnittet interessant. De kommer også opp med både riff, melodier og andre fiffige ting som er skikkelig bra så Sulphur har ikke noe å skjemmes over. Bare sjekk ut starten på Two Thousand Years Of Plague, kul start der. Fortsettelsen er heller ikke dum, bare så det er sagt. Den instrumentale saken The Descent må også nevnes, det låter skikkelig tøft og det er så absolutt stemningsfullt.

The Descent blir avløst av låten Spilt Blod og Brente Knokler og her snakker vi om en iskald og genial låt. Hovedriffet i denne låta er knallsterkt og utrolig kult. Kvalitet sier jeg!

 

Deathmetal delen i musikken til Sulphur kan minne litt om landsmennene i Blood Red Throne sin metall, altså, det låter rått, brutalt og ikke minst flott! Det som er av soloer sitter godt og ikke minst så låter det tight.

Bandets black bidrag er heller ikke dumme og jeg koser meg jeg. Sjekk ut Spilt Blod og Brente Knokler, som nevnt er en fet låt med kalde riff.

 

Nei, alt i alt har Sulphur levert en fet plate med knall lyd og produksjon og ikke minst bra musikk. Cursed Madness må sies å være en god start på metallåret 2007. Danke schön Sulphur!!!