KRV – Promo 06

KRV – Promo 06

  • Rating: Demo / 6

Første gangen jeg hørte om KRV var da gutta i Grenjar kom hjem fra sin mini Balkan-turne og fortalte at de hadde spilt sammen med dette bandet i Bosnia. Jeg har dog aldri hørt noe av bandets musikk, ikke før nå. Det var Mannevond i Koldbrann som sendte meg denne promoen som inneholder to låter. Bandet kommer faktisk fra Bosnia Herzegovina og har en fullengder på samvittigheten, snart to. Promoen jeg har mottatt inneholder som nevnt to låter, en er spilt inn i studio og den andre en en livelåt.

 

Bandet sier at de er inspirert av band som Darkthrone og Bombarder og joda, det høres i musikken at det er den minimialistiske delen av svartmetallen gutta har trykket til sitt bryst.

Noen låttitler har jeg ikke, men la oss begynne med studuolåten. Det er et skittent og rått lydbilde de serverer med enkel og god svartmetall. Vi snakker tidlig nittitall med trøkk og fart. Lyden på denne låta er skitten og kald og passer i så måte musikken godt i mine ører. Alle instrumenter er hørbare, ikke den grøten enkelte band i denne genren har. Riffene de pøser på med er som nevnt minimalistiske, ikke noe gitaronani her, rett fram Satan. Låten kommer seg godt over fem minutter og inntrykket jeg sitter igjen med er at guttene i KRV har forstått hvordan de skal lage en god låt og at det ikke er så dumt med variasjon. Sjekk ut riffet som kommer i det vi går over i det tredje minutt. Kaldt, Klaustrofobisk og stemningsfullt.

Livelåta har en litt tjukk lyd, men musikken kommer da likevel godt fram, dog har jeg hørt atskillig bedre. Denne låta er det mye mer trøkk over, både tempomessig og når det kommer til brutalitet. En ting er klart, dette er svartmetall!!! Den er over nesten før den har kommet i gang, men jeg sitter igjen med et inntrykk av at dette mest sannsynlig er kult live.

 

Nei, det inntrykket jeg sitter igjen med etter disse låtene er at KRV bør sjekkes ut videre. Er du fan av skitten og kald svartmetall slik den ble servert tidlig på nittitallet er ikke dette bosniske ensemblet det dummeste du sjekker ut!!! HILL