SLAGMAUR – Kampen mot bygdadyret

SLAGMAUR – Kampen mot bygdadyret

SLAGMAUR er et relativt nytt norsk Black Metal band som etter kun to demoer, er blitt mer eller mindre som et kultband å regne. De har Fosen som tilholdssted i den fysiske verden, men hvor de befinner seg i den psykiske er det ingen som vet, ikke en gang de selv tror jeg. Men at bandets musikk er gjennomsyret med mørke, hat og fortvilelse over det norske autoritære vesen er det ingen tvil om. De tre protokollene, Svin – Skrekk – Domfeldt, presenterer General Gribbsphiiser`s syn på bygdadyret og dets eksistens. Wardr fra Trondheim er medlemmet som står for svarene og selv om han er som fast medlem å regne har han faktisk møtt Generalen kun fire ganger. Dette grunnet at General Gribbsphiiser og Åtselgribb sverger til Fosens grenser. Dette er det eneste intervjuet du vil se med Slagmaur på LENGE.
 

Begynn med Slagmaur`s opprinnelse!

slagmaur inty 1.JPG Slagmaur oppsto som en reaksjon mot Black Metal scenen sånn som den er i dag. Vi har alle bevitnet utvanningen som har foregått i sjangeren de siste årene, der gamle respekterte artister har gått seg vill i sin søken på perfeksjon. Vi skjønte at vi ikke var alene om å føle dette, og ville derfor gjøre noe med det. Resultatet ble musikk der tekniske ferdigheter og diva-holdninger ble skjøvet til side, og fandenivoldskheten, kaoset og følelsene skulle atter bli satt som den største utfordringen i komposisjonene. Generalen (med Åtselgribb som sessionvokalist) startet for fullt med dette i februar for et år siden, og jeg ble fast medlem april samme år.

Det er planlagt tre protokoller, Svin-Skrekk-Domfeldt. Fortell om disse! Hvilke ideer/ideologi ligger bak etc… Hvor vil dere med bandet?

Det er det nok bare Generalen og Åtselgribb som kan svare på dette. Jeg vil selv holdes utenfor når det kommer til protokollen og dens teoretiske hensikter. Forstå det den som kan når den tid kommer.

Demoene er blitt sendt ut til en del blader, webzines og lignende. Hvor viktig er tilbakemelding fra media for Slagmaur? Hva med plateselskap, har dere tatt kontakt med noen der?

slagmaur inty 5.JPG Om hvor god eller dårlig anmeldelsen er, har ekstremt lite å si. Vi har hatt anmeldere som har klaget på alt fra coverdesign, låttitler, lyden, navnet og ikke minst trommene. Musikkarten som blir kjørt står nok like urokkelig uansett hva folk måtte mene, og uansett om vi hadde tillatt de å styre musikken og prosjektet generelt, så ville Slagmaur fort ha føyd seg inn i rekken av kjedelige og lite utfordrende band. Om de vil ha raske, tekniske ”se-hva-jeg-kan”-trommer og billige pompøse soloer, bør de holde seg langt unna Slagmaur´s Tre Protokoller. Slagmaur´s låter er skreddersydd for de som savner og anerkjenner de følelsene som kom i kjølvannet av den andre bølgen tidlig på 90-tallet, og ingen andre. Vi har pr. i dag signert kontrakt med Black Hate Productions fra Tyskland, noe som ikke var intensjonen til Generalen i begynnelsen da han egentlig ikke ville ha musikken utenfor Fosens grenser. Jeg mente tidlig at Slagmaur var for stort for Fosen, så jeg fikk etter jævla mye om og men overtalt han til å spre budskapet via hjemmeside og med hjelp fra både norske og utenlandske ´zines. Jeg vet ikke om han selv vet hvor bra mottatt Slagmaur har blitt i utlandet. Han er også veldig skeptisk til dette når det kommer til intervjuer og slikt. Slagmaur tilhører Generalen selv og er hans eget talerør til selvtilfredsstillelse og forherliggjørelsen av sine egne personlige verdier. Hans krig ene og alene. Et intervju ville åpne Slagmaur for gribbene som uansett ikke forstår essensen av den unike amoralske urvolden som nå skulle skapes. Jeg fikk overtalt han til at dette trengtes for å bygge videre karakter, og dette med tanke på framtiden. Siden han selv sitter i fengsel, ble Eternal Terror valgt siden innehaveren av zinet bærer blod fra Fosen og at han deretter selv kunne ”drive høytlesning av dine dumheter" til sine medinnsatte. Takknemmelig fyr kan du si.

Hvordan oppstår Slagmaur`s musikk? Hva inspirerer dere til å lage låter?

ETterrorint.JPG Hele seansen bak komponering, tekst og innspilling gjøres i ett strekk. Noe som har ført til mange konflikter. Har selv bevitnet en illsint General uten søvn i 4 dager komme med helt absurde urealistiske krav bare for å gjøre alt et hakk verre. Virker nesten som han trives best når alt er fullstendig på trynet. En session tar mye av energien vår både fysisk og psykisk, da arbeidet ikke avsluttes før låten er 100 prosent ferdig innspilt. Generalen har null respekt for andres nattesøvn, det skal faen meg være sikkert. Generalen kan være helvetes vanskelig å jobbe med, noe som vises tydelig i forholdet han har med Åtselgribb. Det kommer ikke til å ende fint, for å si det sånn. Men som vokalist er vi meget fornøyd med Åtselgribb, som etter min mening har definert fonologien i Slagmaur-språket. Slagmaur er ikke av den typen band som lar seg inspirere av råtten skog, snø, uvær og natur forøvrig. Vi tar utgangspunkt i primale utbrudd og følelser, og bygger så på. Når det gjelder tekstene er semantikken det viktigste. Jakten på de rette betydningene ved bruk av ord som kanskje ikke er vanlig å bruke i den sammenhengen. Generalen er en håpløs perfeksjonist. Alt fra tittelen på låta til akkordprogresjonen er nøye dissekert. Jakten på de riktige akkordene tar det meste av tiden. Han kan ha en sang helt ferdig med vokal og alt, for så å forkaste den pga av at en jævla akkord ikke stemte. Musikken vår kan høres enkel ut, men det er akkurat derfor den er så vanskelig å unnfange. Må nesten nevne at det beste komplementet Generalen har fått for musikken, er en mail vi fikk like etter vi slapp "Svin"; Det var en kar som spilte Slagmaur, derav hunden hans nærmest fikk et epileptisk anfall pga av musikken. Og det skjedde hver gang han satte på "Svin". Våre "fiender" kommer nå til å elske at jeg sa det, men det gir jeg jamt i!

Slagmaur er jo uten tvil et frisk pust i en etter hvert utpult genre. Hvordan føler du at dere er en frisk pust? Hva gjør Slagmaur unikt kan man vel spørre om og hvor viktig er det for Slagmaur å ikke låte som svartmetall a la 2006?

Ja, det finnes pr i dag færre grunnlag og definisjoner for hva som kan kalles Black Metal. Nye fans av sjangeren har ulik tolkning av hva Black Metal er i forhold til vi som var selvbevisste og ikke minst levende tidlig 90´. I våre øyne og ører handler Black Metal om følelser og det antropologiske aspektet i den musikalske sammenhengen, Black Metal sjangeren tilhører en liten, men meget dedikert folkegruppe. Og hvis du trekker ut 1/3 av denne folkegruppa, så har du den gamle fansen som var her i tidlig 90´. Og det er denne gruppa som i høyest grad kjøper musikken vår. Det viser vel at vi har greid å gjenskape stemningen til en viss grad. Så om vi kan beskrives som et friskt pust, vet jeg ikke helt. Modifisert Gufs Fra Fortiden kanskje? De som liker Slagmaur, liker ikke musikken vår bare litt eller ganske godt, enten hater de den ellers blir de helt oppslukt, og det er bra. Vi trenger ikke mer enn de to "gruppene". Vi høres kanskje ikke ut som Black Metal a la 2006, men vi høres heller ikke ut som Black Metal 1991-94, mener jeg. Som jeg sa tidligere så er det stemningen og atmosfæren fra de dagene vi vil ha frem og ikke nødvendigvis den musikalske stilen som dominerte innenfor sjangeren da. Det hadde vært for enkelt.

Domfeldt, den siste protokollen kommer i februar, hva er planene videre for Slagmaur og dets disipler?

URKAOS

Noe til slutt?

Meld deg ut av statskirka.

 

slagmaur inty 2.jpg