DE/VISION – Best Of DE/VISION

DE/VISION – Best Of DE/VISION

  • Rating: 4 / 6

18 år av DE/VISION – 18 år av multi-fasettert elektronika pop. Tid for retrospeksjon. Zhen utgivelsen i 1998, inneholdt et tilbakeblikk av bandets første ti år, inkluderende tidlige hitter slike som “Try To Forget,” “Your Hands On My Skin” og “I Regret”, alle av dem fremdeles en konstant komponent av Steffen Keth og Thomas Adams live repertoar. Men så mye har skjedd i mellomtiden at en annen samling av disse produktive åtte årene praktisk talt foreslår seg selv. Etter alt, 1997 så en elementær forandring i band historien med bevegelsen fra StrangeWays til stor selskapet WEA, effekten av hvilket kan bli følt i dag. Monosex, så DE/VISION skape en mer organisk lyd, involverende ikke bare strykere men også for første gangen mer gitarer, som forårsaket noe forvirring blant en del av synth pop purister. Men DE/VISION har alltid gått deres egen vei, aldri begrensende dem selv til en singel elektronisk stil og alltid strebende til å utforske nye stier til å strukturere deres egen utvikling dynamisk. Singelen “We Fly… Tonight, til i dag DE/VISIONS største hit, beviste at integrasjonen av nye musikalske elementer virket, men sanger slike som “Strange Affection” og “Deliver Me” også dokumenterte imponerende at DE/VISION har blitt en moden akt med en ufeilbarlig følelse for store melodier. Dette spesielle talentet manifesterte seg selv på 1999 oppfølgeren, Void, som inneholdt to andre respektable hitter i “Foreigner” og “Freedom” men syntes ikke å klare og ta opp hvor suksessen av Monosex hadde forlatt.  Sammen med deres faste produsent, George Kaleve, DE/VISION skapte en usedvanlig eksperimentell lyd som hadde dem overskridende hver tidligere aksepterte grense, forårsakende mishag blant noen av deres fans som var fremdeles strengt forrødt i den rene elektroniske lyden av de tidlige årene. Denne fasen var etter alle solemerker ekstremt viktig for de neste nivåene i DE/VISIONs utvikling. Splittelsen med Markus markerte slutten av en konstant besetning., flyttingen til deres nye etikette, Drakkar, signaliserende en annen avgang for Steffen og Thomas, som å en treffende måte kalte deres neste plate enkelt Two (2001) og valgte å konsentrerer på deres prøvede og testede styrke igjen.

Deres dansesal-tilpassede singel, “Heart-Shaped Tumor”, og den uforglemmelige balladen, “Lonely Today”, beviste svakt suksessfull i denne betydning, men denne turbulente reorientring fasen kom ikke virkelig til å bli fruktbar før ankomsten av deres 2003 plate, Devolution. Et nytt produksjon/miksing team hadde steget om bord i Arne Schumann og Josef Bach, som visste hvordan å oversette presist den måten DE/VISION ønsket å lyde. “Drifting Sideways,” “MissYou More,” “Digital Dream,” “The Day’s Not Done” og “Sadness” er bare noen av de mange sofistikerte sangene som enkelt måtte bli inkludert i denne Best Of utgivelsen. Platen, 6 Feet Underground (2004), så Steffen og Thomas fortsette på deres utvalgte sti, produserende emosjonelt intense høydepunkter slike som “Aimee” eller den komplekse ennå skjøre tittel sangen, likeså vel som vakre pop hymner slike som “Unputdownable,” “Turn me On” og “I’m Not Dreaming Of You.” Deres siste plate, Subkutan (2005), var en dyktig og suksessfylt utført stykke ved samtidige influenser fra danse scenen, som den sterke åpneren “Subtronic” beviser, komplementert av stor pop musikk i spor slike som “The End”, “Star-Crossed Lovers” og den drømmende “Summer Sun”. Bare få av disse sangene har vært utgitt som singler, så Best Of tilbød en sjanse til å presentere utvalgte plate spor.

DE/VISION er ikke et typisk en gangs akt, men ser seg selv som et plate band, og de presenterer ulike stiler av elektronisk musikk på deres plater. Deres mål er å dokumentere med denne samlingen at de har mer å tilby enn bare singler. Best Of også presenterer en splitter ny sang i singelen “Love Will Find A Way”, skapt i samarbeid med produksjon duoen, Schuhmann/Bach, understrekende bandets erklærte pop kvaliteter.

Den begrensete versjonen av platen inkluderer en annen CD med et antall av spesielle klubb remikser, noen av dem allerede utgitt på tidligere singler, noen av dem skapt spesielt for dette prosjektet, sånn som Andrew Sega miksen av “Still Unknown”, ynglet av DE/VISIONs suksessfulle turné med det amerikanske bandet IRIS, etter de to aktene hadde blitt venner, også kom til å verdsette hver andre musikalsk. Platen også inneholder tre nye remikser av sporet “Star-Crossed Lovers,” “The Day’s Not Done” og “Summer Sun” (og til og med mer på vinly versjonen av Best Of) av Klaus G, som meget produktivt skaper remisker med ROTOSKOP likeså vel som med det nye, litt mer vanedannende og dansbare prosjektet, SONI CODE. Hans måte å tilnærme seg sangene på var overraskende og DE/VISION roser ham. Høyt. Mange av miksene har ingenting til felles med originalen, men lyden han har kommet opp med er ekstremt spennende – måten han har gitt et komplett nytt retning til sangene. Det er som om DE/VISION har ønsket å gi resultatet mer rom. Sist men ikke minst, “Breathless” er et spor på bonus CD-en som har tidliger bare vært tilgjengelig på Scahttenreich Vol. 3 samlingen, ute for første gang i sammenheng med en DE/VISION utgivelse.

Uansett om det er de originale eller de kule, uvanlige, interessante miksene – det er mye å bli oppdaget på Best Of DE/DEVISION!

 

Spilleliste

CD 1

Foreigner (Radio Edit)

The End ( Radio Club Edit)

Strange Affection (Album Edit)

Heart-Shaped Tumor (Radio Edit)

Drifting Sideways (Radio Cut)

Unputdownable (Single Edit)

Love Will Find A Way

The Day’s Not Done (Album Version)

Miss You More (Radio Cut)

I’m Not Dreamin Of You (Album Version)

We Fly… Tonight (Radio Edit)

Still Unknown (Album Version)

Lonely Day (Radio Cut)

Aimee (Album Version)

Freedom (Album Short Cut)

Digital Dream (Album Version)

6 Feet Underground (Album Version)

 

Total spilletid: 72:56

 

CD 2

Heart-Shaped Tumor (Straight Mix)

I’m Not Dreaming Of You (Extended Club Version)

Digital Dream (Mesh Classical Cupboard Cut)

Still Unknown (Andrew Sega Mix)

The End (Extended Club Version)

Summer Sun (Out OF Sight ut Of Mind Mix)

Miss You More (Telekommander Mix)

Drifting Sideways (T.O.Y Toburger Wald Mix)

Aimee (Intuition Remix)

Breathless

Turn Me On (Wave In Head Mix)

Sadness (The Sad Death Of Mix)

Star-Crossed Lovers (In A Black Hole Mix)

The Day’s Not Done (Scopehead Mix)

 

Total spilletid: 73:38

Spilletid CD 1 og CD 2: 2:43:56