GRAVEMACHINE – Gravemachine

GRAVEMACHINE – Gravemachine

  • Rating: Demo / 6

Gravemachine har du kanskje hørt før, men da under navnet Dawnstrider. Jepp, dette er samme band. Gravemachine startet opp i 2002 under navnet Dawnstrider, men grunnet mye utbytting av medlemmer valgte de til slutt å bytte navn og valget falt på Gravemachine. Jeg anmeldte en gang i min tid en demo med Dawnstrider, men nå skal det altså handle om Gravemachine.

 

Vel, Gravemachine leverer en demo med variert og god metall, det er det ingen tvil om. Ikke er det bare musikken som er variert, men denne gangen er det både grim og ren vokal. I tillegg stiller bandet med tre gitarister, kanskje noe av grunnen til at dette er blitt en så variert affære som det er?

Det er både rått, melodiøst og røft, og det viktigste, det er godt utført. Det låter tight, det virker gjennomtenkt og faktisk så holder samtlige låter mål. Med andre ord, det låter proft.

Tittellåten er den jeg synes stikker seg best fram med sitt røffere uttrykk og når instrumentering i låten i tillegg er så tøff som den er kan jeg ikke annet enn like. Men de tre andre låtene er heller ikke til å kimse av, og selv om dette er variert er det på ingen måte rotete. Bandet har kokt ihop musikk av forskjellig art og heldigvis fungerer oppskriften utmerket. Men kan si det slik at om du liker variert metall der du får melodier, røffe partier med skrikevokal og mer heavy partier med god renvokal som er bra utført så er nok Gravemachine noe for deg. Dette er musikk jeg tror mange metallelskere kan like, det er nemlig lett tilgjengelig musikk, i alle fall i mine ører.

 

Nei. Jeg er overbevist om at Gravemachine har en kontrakt i hånda innen kort tid. Dette er et så utrolig bra og profesjonelt produkt at jeg kan ikke se for meg noe annet… Lykke til gutter!!!

 

www.gravemachine.no