FEAR MY THOUGHTS – Vulcanus

FEAR MY THOUGHTS – Vulcanus

FEAR MY THOUGHT - Vulcanus.jpgDet fulgte ikke med noe presseskriv eller informasjon fra Century Media om Fear My Thoughts. Noe som er både synd og merkelig, da dette så absolutt er et band selskapet burde være interesserte i å pushe så mye som mulig overhodet. FMT er nemlig et band som det er vel verdt å merke seg først som sist, om du liker deaththrash med litt melodiøse innslag vel og merke. Det er, i motsetning til mye annet møl i denne sjangeren, svært bra det FMT driver med. Det røsker, river og groover over en lav sko på denne skiva. Og det merkes at dette er et band som består av dyktige musikere, da både teknikk, låtstrukturer og arrangeringer er intet mindre enn utsøkte på ”Vulcanus”. Jeg får litt Nightrage-vibber til tider, selv om FMT er hardere jevnt over. Jeg digger partiene hvor bandet tør å utfolde seg litt mer enn det som er forventet i denne sjangeren, det binder låtene sammen på en måte som flere band burde ta notis av. Låter litt progressivt om du vil, og samtidig som moderne ekstremmetal. Det er greit nok med full peis store deler av tiden, men det blir fryktelig kjedelig i lengden, noe det ikke er her. Tempoet veksler støtt og stadig mellom midtempo metal og kjappere deathmetal med doble basstrommer og full pakke. Skikkelig moshemusikk mao. Vokalen veksler ofte mellom dyp growlevokal, en mer guttural vokal, skrikevokal samt litt ”ren” vokal og alle er meget bra utført. Og produksjonen er selvfølgelig strøken.

 

Fear My Thoughts burde ha alle forutsetninger for å bli store med denne skiva. Bare så synd med det teite bandnavnet. Sterk femmer fra min side. Kanskje et av årets album allerede?