METALIUM – Nothing To Undo – Chapter Six

METALIUM – Nothing To Undo – Chapter Six

Metalium - nothing.jpgDet er på tide med headbanger fest igjen, garantert av Massacre Records.

For flere år METALIUM står for høyverdig Power Metal med baller! Disse mennene er ingen retrohoder, men også hopper de ikke på hvilken som helst “månedens beste” vogn. METALIUM betyr en tidløs førsteklasses blanding av presto metal, andante hyllester og kraftige ballader. Ikke for å glemme de har Henning Basse på sang, en av Europas ledende metal stemmer, som gir inntrykk med en ny utmerket fremtreden. “Nothing To Undo – Chapter Six” er utgitt i februar.

Det er snadder i godteposen når de gladelig annonserer at METALIUM er en av de første bandene noensinne, som gir deres fans en gratis komplett “Metal-Ringetone-Samling” med unike og spesielle utdrag av innspillingene. Signaler, separert fra andre instrumenter lik: kastrat skrik, refreng linjer, gitar riff, slagverk utfyllinger, bass løp, kor, rop, tangenter og så gjerne fullstendig redigerte refrenger.

Etter 7 år levetid, METALIUM kan vise en ganske imponerende balanse: 6 studio produksjoner, 2 DVD-er, 1 Live-EP og til og med har de klart å bli protagonister i en tegneserie. Ikke mange band klarer å vise slik en konsistens på et høyt kvalitetsnivå på alle områder, lik Hamburg Metal-flaggskipet METALIUM gjør.

Bandet har tatt i bruk tysk musikalsk arv, likeså vel som høyteknologi på sin musikalske vei, og den er utvilsomt begavet. Komposisjoner, arrangement, sanglinjer, 20 siders hefter, sammensatt digipack kunstverker, screensavers eller interaktive deler… listen fortsetter uten noen feil så langt! Også med deres nye utgivelse, “Nothing To Undo – Chapter Six”, METALIUM vil sette innovative standarder, som går bakenfor den musikalske kvaliteten: Mens andre band selger ringetoner på deres websted, kvartetten fra Nord-Tyskland leverer 40 METALIUM ringetoner gratis med den nye CD-en for å gi deres svorne fans et annet “verdi for pengene” produkt og skaper slagordet “Metal Up Your Mobile!”

Bandet – som har arbeidet med samme besetning i samfulle 5 år – var i stand til å lage deres egen musikalske profil i den internasjonale musikkscenen. Mens tidligere produksjoner behandlet lyriske konsept basert rundt historiske bakgrunner, bass spiller Lars Ratz og hans gruppe styrer nå “Nothing To Undo – Chapter Six” knapt i den rundhåndete retningen av dypest menneskelig virkelighet. På denne måten METALIUM når ned til dypest menneskelig avgrunn, foret på grådighet, egoisme og usannhet. På den annen hånd den brutalt direkte og inuvanlige lyrikken lyser opp menneskelige gudinner lik ære, vennskap, solidaritet og umiddelbar tillit mellom mennesker. På denne måten “Nothing To Undo – Chapter Six” sender den forsiktig observerende lytteren på en emosjonell musikalsk reise mer intens enn før.

Siden deres liste inntreden i 1999, METALIUM turte å berøre ikoner av musikk slike som den legendariske klassiske DEEP PURPLEs “Smoke On The Water”. Denne tradisjonen av å berøre “risikable” sanger førte bandet på “Nothing To Undo – Chapter Six” til én av deres største utfordringer som krevde all emosjonelle og tekniske ferdigheter av musikken: Med QUEENs “The Show Must Go On”, METALIUM ærer respektfylt én av de største rocke stemmene noensinne, spredende det slående budskapet av deres attityde med et metal-liknende spark inn i år 2007!

 

Spilleliste

Spineless Scum

Spirits

Mindless

Straight Into Hell

Mental Blindness

Heroes

Way Home

Dare

Follow The Sign

The Show Must Go On

 

Total spilletid: 44:04

 

www.metalium.de