AXE MASTER – Blessing in the Skies

AXE MASTER – Blessing in the Skies

Axe Master - blessing.jpgDette er ingen ny skive, men en reutgivelse av Axe Masters debut album fra midten av åttitallet. Plata gis ut i forbindelse med at originalbesetningen av bandet er gjenforent etter at de gikk hver til sitt i 1995. ”Blessing in the Skies” er til glede for oss som liker litt av den upolerte lyden som regjerte i 80-talls undergrunnen. Nyutgivelsen er ikke overdrevent remastret og inneholder 3 bonusspor samt en video av låta ”Slave to the Blade”. Axe Master spiller tradisjonell tung hard rock. Vokalist og bassist Christopher Michael har en røff stemme som til tider er veldig tøff, men som andre ganger ikke holder mål. Det er mange barske riff å finne hos Axe Master og nostalgifølelsen vekkes til live enten man har hørt bandet før eller ikke på grunn av den gode gamle heavy metal stilen bandet fremfører. Som regel finnes det grunner til at et band aldri virkelig har slått igjennom. Hos Axe Master er det rett og slett kvaliteten det går i. Komposisjonene er relativet uoriginale og forutsigbare. Lyden er for dårlig og vokalen som nevnt ikke det den burde være. Det er allikevel såpass mange positive elementer her at jeg er spent på hva som kommer fra dette holdet nå som gjenforeningen er et faktum. Denne reutgivelsen er også nok et eksempel på det positive faktum at ny teknologi har gjort det mulig å børste støvet av utallige gamle opptak og gi dem ut på nytt til glede for både gamle og unge.