CRYPTOPSY – None So Live

CRYPTOPSY – None So Live

Cryptopsy - none so live.jpgCanadiske Cryptopsy er kjent for sine brutale death metal med flust av små tekniske finesser der spesielt trommis Flo Mounier får lekt seg mye fra låt til låt. På denne liveskiva fra Montreal i 2002, er det spesielt Mounier som imponerer. Det gjør han på stort sett alle låtene, og egentlig blir det alt for mye i mine ører. Det er greit med en dyktig trommis, men ut i fra de låtene som er med på denne liveskiva, får jeg inntrykk av at det blir for mye krimskrams og tekniske finurligheter hele veien. Kanskje det hadde gjort seg med litt mindre ”se-hva-jeg-kan” fra godeste Flo Mounier, så tror jeg dette hadde blitt enda bedre. Altså, nå må dere ikke misforstå meg her; Cryptopsy er knallfet death metal, de har flust med kongelåter og sinnsykt mye fett iblandet låtene. Men det kan bli for mye av det gode, og så synes jeg blir tilfellet med Cryptopsy ”None So Live”. Jeg regner med å få mange på nakken nå, men det får nå bare komme.

Låtmaterialet på None So Live er meget bra og er et godt eksempel på hva Cryptopsy står for musikalsk, eller stod for i 2002/2003, for selv i Cryptopsy leiren foregår det enkelte fornyinger.

Som liveskive er None So Live helt grei, men heller ikke noe mer. Du får ikke full utnyttelse av musikken til Cryptopsy på liveskive. Da bør du heller lytte til studioskivene, og skal du absolutt høre det live, ja da går du på konsert med dem. For denne skive er lydmessig ikke helt på topp. Trommelyden er veldig dominerende og riffene kommer nesten bort. Og derfor oppnår ikke None So Live høyere karakter enn hva den gjør. Hva skal du gjøre med det? Vel, spis en mark og lytt til Blasphemy Made Flesh.