DUMDUM BOYS – Splitter Pine

DUMDUM BOYS – Splitter Pine

  • Rating: 5 / 6

DDB - splitter.jpgSjelden har vel ett norsk rockealbum blitt så til de grader en salgssuksess som tilfellet er med andreskiva til Dumdum Boys. Splitter Pine har blitt allemannseie og mer eller mindre alle gikk og sang eller nynnet til Splitter Pine, Boom Boom og Hull i Himmelen og alle jentene ville ha Prepple som sin slave. Livet var herlig og verdt å leve for alle som ville være en rocker.

Da denne skiva ble sluppet i 1989, ble den en umiddelbar suksess. Låtene ble spilt på radio og tusener på skiver havnet i norske hjem, der de ble spilt oppned, attfram og rett og slett slitt ut. Skivene ja, ikke låtene for de er fortsatt like populære og langt fra slitt ut. Ja, jeg vil faktisk trekke den så langt å si at låtene på Splitter Pine er tidløse og vil overleve det meste. I alle fall undertegnede.

Splitter Pine, Boom Boom og Hull i Himmelen er allerede nevnt blant slagerne, men også Oppned, Slave og Hyler Meg Hes er låter som de fleste har et forhold til. Jo da, Splitter Pine er et album man kunne skrevet godord om i en evighet, men jeg avslutter her, og lar skiva få ett par ekstra runder i spilleren før den settes tilbake i hylla. Den fortjener det og jeg blir i godt humør av den. God nok grunn i seg selv til å fortsette å høre på den.