TWISTED INTO FORM – Then Comes Affliction To Awaken The Dreamer

TWISTED INTO FORM – Then Comes Affliction To Awaken The Dreamer

Twisted Into Form - Then comes.jpgTWISTED INTO FORM valgte et passende navn for musikken. De er musikalsk forvridd, ennå de bevarer solid form og struktur. Dette bandet; begynt med tidligere SPIRAL ARCHITECT gitar spiller Kaj Gornitzka og vennen Erik Aadland, snart sluttet til av EXTOL slagverker David Husvik og en annen SPIRAL ARCHITECHT session sanger Leif J. Knashaug; spiller en musikk som stilmessig sikkert vil få hodet ditt til å gå i spinn. Dette bandet er teknisk idet alt kommer ut, mye likt SPIRAL ARCHITECT (ingen overraskelse der) eller WATCHTOWER  eller CYNIC, men det er ikke dermed sagt at de har hørt på dem for å bli så tekniske.

Gitar riff og rytme er over det hele uten noen gang lydende tilfeldig – kontrollert kaos, hvis du vil. Bandet evner å lage smidige overganger fra ville instrumental passuser til stille reflekterende stemninger – det er ingenting usammenhengende vedrørende det.

Å lytte til TWISTED INTO FORM vil bli en utfordring, ingen tvil om det. Det vil ta lytteren tid til å tørke opp tonene og temposkiftene. Selvsagt, hvis du er kjent med noen av de bandene nevnt over, kaoset bestående innenfor vil bli lettere å godkjenne. Sang linjene er også på en måte uvanlig, når Knaushaug tilsynelatende forsøker å følge den hyperaktive musikken, selv om det meste av tiden han holder tingene i sjakk og under kontroll.

Det er tydelig for meg at dette bandet består av talentfulle musikere som utforsker deres respektive instrumenter godt. Det som også er opplagt er at de spiller godt sammen for å skape god musikk. Jeg hører ikke bare et knippe toner alle klemt sammen og kalt musikk. Musikken flyter så vel som man forvente på en teknisk plate. Som jeg sa før, det er ikke usammenhengende eller inkoherent  i det hele. Denne for sikkert vil få mer tid i min CD spiller, den har ennå ikke fått den tid den fortjener. Det gjenstår for meg å finne ut av alt som skjer! TWISTED INTO FORM har steget til å utfordre alle lyttere idet de bryter innesperringen av teknisk metal for å tilby intense, komplekse og emosjonelle stykker av musikk som fornekter kategorisering. Mikset av Neil Kernon, kjent for blant andre SPIRAL ARCHITECT, NEVERMORE & CANNIBAL CORPSE.