PAGANIZE – Evolution Hour

PAGANIZE – Evolution Hour

Paganize - evolution.jpgJeg hadde aldri trudd at jeg skulle få oppleve Trym, fra blant annet Emperor og Zyklon i et heavy metal band. Men nå er altså Paganize fra Notodden klar med sin debut plate, og bak trommene sitter ingen ringere enn Trym.

 

En hører allerede på første låt, ”The Hour” at Paganize er sterkt inspirert av åttitallet og band som Judas Priest og Accept. Låten kan minne noe om det Primal Fear gjør i dag, og er utvilsomt skivas friskeste spor. Låter som ”The Wraith” og ”Mary King’s Close” har derimot mye Iron Maiden i seg mens for eksempel ”Conscience” er hakket roligere og flere av riffene minner ganske mye om Black Sabbath, mens vokalen har et aldri så lite Dio preg over seg. Stemmen til Geir Helge Fredheim kan også minne noe om Ralf Scheepers (Primal Fear), men Fredheim låter mer anstrengt og har ikke på langt nær like stor bredde i vokalen. Faktisk er vokalen noe av det som irriterer meg mest ved denne skiva, det låter aldri falskt, men jeg føler han prøver litt for hardt, og jeg går fort lei stemmen hans. Låtmessig er det også noe variabelt. Evolution Hour inneholder et knippe riktig gode heavy metal låter, men det øvrige låtmaterialet er forholdsvis svakt. Noe av problemet er at det skinner litt for godt gjennom hvilke band Paganize har latt seg inspirere av i tillegg til at låtmaterialet rett og slett ikke er sterkt nok. Likevel er dette godt handverk, og det er ingen tvil om at Paganize består av svært dyktige musikere, men bandet har utvilsomt mye å gå på når det kommer til låtskriving.