FINAL FRONTIER – Freelight

FINAL FRONTIER – Freelight

Finalfrontier - freelight.jpgDet er ikke så mange rene AOR plater som blir sluppet i disse dager, men at genren fortsatt lever i beste velgående kan være bevist med denne utgivelsen, den fjerde studioplaten til canadiske band FINAL FRONTIER. Hovedbesetningen er fremdeles sanger Rob Moratti og gitar, bass og tangent spiller Mladen (Von Groove) og akkurat som på deres to siste plater “The Second Wave” (2004, Z Records) og “High Tension Wire” (2005, Frontiers records), de er ennå en gang sluttet til på gitar av Lawrence Falcomer (SONIC X) og slagverker Kevin Howley.

Etter at deres tredje plate, “High Tension Wire”, ble sluppet i Japan med et annet bonusspor enn på den europeiske utgivelsen, har deres popularitet utenfor Canada vært økende. “Freelight” er nå ute på markedet i Europa og er deres første plate på etiketten Escape Music. Det du får her er mer eller mindre den samme sorten av ting (les: sanger) som vi allerede har på bandets tre første utgivelser, to for Z records og én for Frontiers records: høy kvalitet AOR sanger, utmerket fremført av de overfor nevnte medlemmene med en fortreffelig rolle for Rob Moratti hvems høye tonehøyde stemme kommer nært til genrens – i overført betydning – ‘grand old man’ Steve Perry. Hvis du eier de tre første platene av FINAL FRONTIER, vet du nå hva du kan høre på denne. Hvis du ikke eier en FINAL FRONTIER plate kan du forvente en plate full av fengende sanger med mye groove, store riff, og uforlignelig harmoni sang, sammenlignbart med det et band lik JOURNEY gjorde på midten av ’80-tallet. Mitt eneste poeng er at den mangler en mer fullstendig produksjon, inkluderende noen flere soloer her og der, for å få fart i blodomløpet. Mitt favoritt spor er “Freelight”, den står seg ut fra ellers et sterkt sang materiale, som kravet er fra en genre med store prestasjoner på alle nivåer.

 

Spilleliste

Freelight

Dynamo

Foolish Pride

Only The Lonely

I Hope You Don’t Mind

Someone’s Watching You

All The Way

Nothing Is Easy

Lion’s Den

The Witches Mask

Half Way Home*

Delia*

* Bonus spor

 

Total spilletid: 56:16

 

Diskografi

Freelight                      (2006, Escape Music)

High Tension Wire      (2005, Frontiers records)

The Second Wave        (2004, Z Records)

The First Wave            (2002, Z Records)

 

www.Escape-Music.com