SOON TO BE FORGOTTEN – Snart glemt?

SOON TO BE FORGOTTEN – Snart glemt?

Jeg anmeldte nettopp en demo med Soon To Be Forgotten og i så hende sendte jeg over noen spørsmål til dette bandet som da altså håper på å bli glemt så snart. Tiden vil vise om bandet overlever tidens tann og for denne runden er det bandets trommis, Joakim Røgenes som har tatt seg av svarene…

 

ET: Du kan jo få begynne med STBF`s historie. Når, hvem og hvorfor?

STBF: Jo nå skal dere høre barn! Hehe, neida ikke så ille! Vi har en ganske kort levetid men det har skjedd litt av hvert i tiden. Det var meg, Joakim Røgenes og Gitarist Vidar Nordhus som startet opp bandet for et års tid siden. Tanken var da å spille metal punk med fengende refreng. Vi fikk med oss bassist Hans Olaf Myrvang og gikk i gang med låtsnekringen. Etter noen måneder med arbeid spilte vi inn en demo. Men på grunn av lite hell med den samt et par litt tamme live shows bestemte vi oss for å spille det vi mener vi får til mye bedre, metal. Vi fikk også styrket besetningen med to talentfulle herrer, henholdsvis Håkon Brunes på gitar samt Alf Morten "Taaken" Bjørnsen på vokal. Line up`en var komplett og vår nye epoke i gang!

Det gikk ikke mange månedene før vi var i studio og spilte inn demoen, som er grunnen til dette intervjuet, nemlig vår første som metalband. Vi har også allerede spilt i Bergen og skal spille i vår hjemby Stavanger før jul, i tillegg til nytt materialet lages som varmt hvetebrød! Så vår historie er ikke lang som vonde år og full av nedturer, men det har sin grunn da. For tiden nyter vi bare det å være band i tillegg er kjemien i bandet bra og vi jobber alle mot samme mål noe som i lengden med tanke på samhold og planer for fremtiden er en meget stor styrke.

 

ET: Hvilke planer la dere for STBF når dere startet opp bandet?

STBF_Joakim.jpgSTBF: Da Soon to be Forgotten startet opp som pop punk band var planen å prøve noe nytt enkelt og greit. Jeg spilte sammen med Vidar i Infensus som noen kanskje kjenner fra før og vi ville bare prøve noe annet enn metal. Selv om det ikke ble det helt store var det en nyttig erfaring som gjorde oss mer fleksible i forhold til metallen på den måten at vi lager det vi liker uavhengig av hva stil det ligger innenfor. Så en lærerik periode var det, selv om det er klart ønskelig at det hadde gått litt bedre. Men på en annen side går det bra nå og det overskygger det som har vært. Det er ikke viktig lenger og vi legger minst mulig kalorier og tid i det. Fremtiden er fokus!

Soon to be Forgotten som metal band har som mål å bli et killer live band! Vi vil lage gode låter som snakker for seg selv og står på egne bein. Live vil vi gi av oss selv og gi folk underholdning. På sikt er selvsagt en platedeal og lengre turneer noe å håpe på men først og fremst, klisje`messig sagt, vil vi ha det gøy med musikken og se hvor det bærer hen. Det som er kjekt med fremtiden; du kan spekulere alt du vil, men tar alltid feil uansett!!

 

ET: Dere har jo rimelig kjapt klart å få spilt inn en demo. Lå det meste av låtmaterialet klart når dere møttes eller?

STBF: Det stemmer! Vi hadde hvert fall to låter klare da vi startet letingen etter vokalist. Noe som ble litt av en tur. Vi hadde inne en del folk, alle med sine områder de var gode på, men det var aldri helt det vi så etter. Før en kveld det tikket inn en melding fra en kar som jeg hadde litt kjennskap til fra Infensus perioden, nemlig Alf Morten Bjørnsen, også for mange kjent som "Taaken", som styrte med jernhånd bandet Graabein. Han funket godt inn i bandet både på det musikalske og det sosiale plan så vi er meget fornøyd, tross alt, med hvordan letingen og søken utartet seg…

 

ET: Hvordan har tilbakemeldingen fra media og folk flest vært da?

STBF: De som har fulgt oss helt fra starten merket selvsagt overgangen fra pop punk til metal. Noen likte det andre ikke. Slik er det med alt og slik vil det alltid være. Men jevnt over fra pressen har det vært at vi er på vei til noe og har potensialet, og vi er alt i alt fornøyd med anmeldelsene vi har fått! Vi jobber alle hardt for musikken og vil med tiden utvikle oss å lage enda bedre låter. Vi er selvsagt et seriøst band og tar all konstruktiv kritikk til etterretning derfor har det vært en viktig del av prosessen med å spille inn demo at vi fikk litt feedback på den. Men også selge den på giger og generelt promotere oss som band. Mange ulver om samme bein vet du, derfor setter vi pris på alt som inneholder vårt navn, så kyniske er vi! Men du vet at fremtiden skapes av nåtiden. Vi spilte inn demoen for et fremtidsmål og booke så masse gig vi kan. Så om noen vil ha oss på deres scene er det bare å besøke vår hjemmeside på www.soontobeforgotten.com og ta kontakt. Vi spiller gratis og er billige/villige….hehe, alt ettersom!

 

ET: Hvor vil du si at dere har hentet inspirasjon til musikken fra? Hva føler dere er viktig når dere lager låter?

STBF.jpgSTBF: Det som er fint med Soon to be Forgotten er at alle 5 i bandet har musikalske sanser og referanser som er forskjellige. Det er ikke slik at det blir krasj, ettersom vi vektlegger mye variasjon i låtene hva tempo og takt angår derfor klarer vi, mener vi selv, å kombinere det bra med å la alle delta i låtstrukturen og utformingen av låtene vi lager. Inspirasjonen vi lager er i bunn og grunn ikke vanskeligere enn at vi er på jakt etter den gode grooven du finner i bra utført metalstil. Vi har ikke band vi er mer opptatt av enn andre og det definitivt viktigste for oss når vi lager musikk er at alle i bandet blir fornøyde og kan stå for låten. At den i første omgang gir oss noe. Men selvsagt er også poenget at den har et visst trekk som kan føres over til live sammenheng da, siden vi har mål av oss å bli et meget bra liveband!!

 

ET: Det er jo bare elleve minutter med musikk på discen dere har kommet med, foreligger det noe særlig annet materiale klart?

STBF: Jepp, i høyeste grad. Vi er et produktivt band. Den første demoen er alltid et litt slikt forsiktig slipp, bare for å kjenne på forholdene for å si det slik. Men vi jobber med mye nytt materialet as we speak og det foreligger klart meget snart!!

 

ET: Hva er planene framover for Soon To Be Forgotten nå da? Når kan vi vente oss et nytt slipp fra dere?

STBF: Vår plan fremover er å fortsette og lage nye bedre låter, stadig bli bedre live og ikke minst spille mye live. Vi vil utvikle oss musikalsk i en positiv retning og bli med det kommende året et stabilt og bra liveband. Vi jobber knallhardt med oppfølger demoen som vi skal spille inn om ikke lenge og den vil vel slippes rett før jul. Så på nyåret håper vi å booke masse giger, over hele landet. Vi vil spre musikken vår. Satse mer etter hvert med f.eks. musikkvideo og en eventuell platedeal. Vi vet ikke hva fremtiden bringer men vi vet at dere vil høre mye fra oss det kommende året!!

 

ET: Avslutt med promotion for STBF, dine seksuelle tanker eller hva annet du måtte finne for godt!

STBF: Mine seksuelle tanker ja…. alle er velkommen men det kan bli litt søl! Hehe, nei fra spøk til enda mer spøk er vi i bandet mot tilfeldig sex på alle måter, sexen må være ytterst påtvunget men på en annen side være utført på en meget barnevennlig måte! Men for å snakke om det som kommer i andre rekke, musikken, kan Soon to be Forgottens musikk nytes til fulle på våre sider www.soontobeforgotten.com og www.myspace.com/stbfband. Der kan dere også følge med på oppdateringer og forhold rundt bandet, både seksuelt og live…..Enjoy  TWATS!!