THE TOY DOLLS – Steinkjer – Steinkjer – Studenten

THE TOY DOLLS – Steinkjer – Steinkjer – Studenten

Endelig skinner sola på meg! Skuffelsen av å gå glipp av Legenden Olga og hans Toy Dolls på Blæst i Mai begynner så smått å legge seg. Steinkjer punkrock City har klart å lokke til seg bandet som Kick Off til Steinkjerfestivalen og da var det bare å fylle en bil med lykkelige mennesker, god musikk og en uheldig sjåfør og ta en roadtrip fra Trondheim til mine gamle hjemtrakter. Studenten i Steinkjer var i hine hårde dager en kinosal, så oppbygningen har mange likhetstrekk med Sentrum Scene i Oslo og tar ca 500 pers. Alt lå til rette for en fantastisk kveld, og vi ankom i god tid så det ble tid for både øl og røyk før oppvarmingen startet i form av lokale Scum De La Norvege.
SDLN består av Laffen på gitar, Lasse Vesterdal på trommer og Terje Watterud på bass og sang. Laffen tok ikke opp gitaren får han var ca 40 år, og det merkes på scenen, konsentrasjonen var stor til tre-greps punk å være. Lasse og Wattis er i underkant av tredve og har drevet mer eller mindre med musikk siden de kom i puberteten og det merkes at de har rutine og Wattis har egentlig en veldig bra stemme til growling, bare synd den ikke kommer til sin rett i SDLN. Nå er jeg i besittelse av deres siste skive Back Off, så noen overraskelse fikk jeg ikke fra scenen, dette er grei punk, delvis brutal og lite spennende. SDLN lyktes bra med å få publikumet i stemning før Toy Dolls, så det må sies at de gjorde en god jobb denne kvelden selv om de oppmøtte virket veldig baktunge.

Endelig var tiden kommet for The Toy Dolls og lokalet begynte å fylles opp så jeg fant meg plass fremst, for dette skulle jeg absolutt ha god utsikt til etter å ha hørt mye skryt av spillegleden til denne gjengen! Siden 1979 har Toy Dolls har alltid vært Olga, eller Michael Algar som han egentlig heter på gitar og vokal, men resten av bandet har aldri vært å regne som stabilt. Denne kvelden hadde han med seg Tom Goober, medlem siden Oktober `04, på bass og Duncan, som har vært med i hele 3 måneder, på trommer. Når fyrverkeriet av en konsert starter med Dig That Groove Baby er jeg allerede svimmel av lykke! Det er vanskelig å tenke seg at Olga har holdt på med dette i 27 år, for han ser ikke 40+ ut og spillegleden er som hos en tenåring. Under hele konserten gliser og tuller han, og det er sjelden kost å se punkkonserter med så bra koreografi. Når Olga og Tom Goober ved gjentatte anledninger synkroniserer splitthopp, gitarvugging og spark er det så man bare må le med de og nyte showet selv om de ikke kvalifiserer til det engelske landslaget i synkrondans er det flott at de har humor og skaper Toy Dolls 1.jpglitt ekstra liv fra scenen. Liv lager de selvfølgelig også med sin spesielle form for gladpunk og klassikerne står i kø denne kvelden selv om det er umulig å få høre alt man ønsker fra Toy Dolls 12 studioalbum har de heldigvis tatt hovedvekten av livematerialet fra de første (og beste) albumene, men vi får selvfølgelig smakebiter fra nyere album også. Skuffelsen denne kvelden var Nellie The Elephant som de hadde skrudd tempoet vel høyt på,  og det faktum at de ikke fant plass til en eneste låt fra Orcastrated i livesettet denne kvelden. Hverken Poltergeist in the Pantry, Taken for a Mug eller Ivy`s Lurid Lips ble ansett som bra nok. Merkelig synest nå jeg, men konserten var som helhet en fantastisk opplevelse med masse bra musikk og stor stemning .Jeg vil rette en stor takk til Steinkjer Punkrock City som klarte å organisere denne flotte kvelden!  

SETLIST:

Dig That Groove BabyToy Dolls 4.jpg
Dougy Giro
The Death Of Barry The Roofer With Vertigo
Bless You My Son
My Girlfriend`s Dad`s A Vicar
Fisticuffs In Frederick Street
The Anniversary Waltz
The Lambrusco Kid
Toccata In Dm
Alec`s Back
Yul Brynner Was A Skinhead
Wakey Wakey
Stay Mellow
Olga… I Cannot
Idle Gossip
In Tommys Head
Sabre Dance
I`ve Got Asthma
Eine Kleine Nachtmuzik
Fiery Jack
Wipeout !
Saints
Back in `79

Nellie The Elephant