ARCH ENEMY – Live Apocalypse DVD

ARCH ENEMY – Live Apocalypse DVD

Denne doble live DVD-en har vært annonsert en tid og nå er den endelig her. Den inneholder masser av gode liveopptak, videoer og det sedvanlige tilleggsmaterialet som skal finnes på musikk DVD-er i dag. Lyden er god og bandet med metalbabe Angela Gossow i spissen er i storform, og når låtutvalget i tillegg er bortimot det perfekte for Arch Enemy’s del, da må bare resultatet bli bra.

Disc 1 åpner med en hel konsert fra London, spilt inn i desember 2004, og her er publikum med fra første tone av og er med på å gi bandet den ekstra trøkken de trenger for å ute det maksimale. Totalt 80 minutter der Arch Enemy fans vil oppleve et lite mekka.

Videre er det opptak fra en konsert i Manchester året senere, og her er det 3 låter vi får servert. Her er promoen føkka opp, og grunnet hakking gjennom alle tre låtene, lot jeg denne biten være.

På disc 2 finner vi ekstramaterialet, og det inneholder en turnefilm (on the road movie), enda en turnefilm fra bandets UK turne i 2005, bandmedlemmene prater om sine respektive utstyrsleverandører, intervjuer og småklipp gjort rundt innspillingen av videoen til ”My Apocalypse” + et bildegalleri. Fullversjoner av videoene til ”Ravenous”, We Will Rise”, ”Nemesis” og ”My Apocalypse” samt en Director’s Cut. Det er også multi angle live songs bit av låtene ”Dead Eyes see no Future”, ”Bury me an Angel” og ”Heart of Darkness”.

Alt i alt en grei samling opptak fra Arch Enemy og i tillegg kommer DVD-en sammen med en utbrettbar plakat av bandet.

Om DVD-en er nødvendig i enhver metalsamling, er noe uvisst, men det er mer godt nok til at fans av bandet og denne musikkstilen og bør nok føre til et ganske så bra salg. Personlig har jeg ikke helt sansen for slike DVD-er, men foretrekker heller å se dem i levende live. Noe jeg dog enda ikke har gjort med Arch Enemy, men det vil nok skje før eller senere. Om det er nødvendig for meg, er en helt annen sak.