SICK OF IT ALL – Oslo – Oslo, Garage

SICK OF IT ALL – Oslo – Oslo, Garage

The Last To Remain hadde på mystiskt vis fått i oppdrag å varme opp publikum før de gamle gutta i SOIA skulle vise oss at det går ann å være like sint etter 20 år i gamet, og det var ikke mye The Last To Remain hadde å stille opp med. Et så kjedelig og stillestående band fortjener egentlig bare å forbigås i stillhet, men siden de ikke har spilt så alt for mange konserter før tar jeg en liten oppsumering av hva vi fikk oppleve: En nervøs og utillpass vokalist som knapt løftet blikket mellom låtene, en gitarist som kobler seg opp på samme skøyteledningen som lysriggen med det resultatet at overbelastning oppstår og han ramler helt ut. Etter et lengre avbrekk med feilsøk blir problemet fikset og vi blir servert flere kjedelige hard-core låter som virkelig mangler særpreg. Høydepunktet kom i form av Suffocate On Your Lies (tror jeg tittelen var) der de viste frem potensialet som ligger og ulmer på låtskriverfronten. Hard-core er en utrolig snever sjanger der du trenger catchy riff, utpreget vokal og et engasjerende program på scenen for å kunne vises i massen som oppstår av band som låter helt likt. Jeg er overbevist om at TLTR kan gjøre mye bedre enn dette om et års tid og faktisk kan slippe et par plater som får brukbar kritikk, men det vil kreve mye mer av gutta enn det de viste på Garage denne søndagen.

270c0b047e41b7d023b414aaf5be931e.jpgSICK OF IT ALL er en gjeng med sinte menn fra Brooklyn som har holdt det gående i 20 år nå og gir ut en ny skive ca hvert andre år fylt med sint, politisk hard-core. Mitt første møte med musikken deres var i 1992 når de slapp skiva Just Look Around, denne utgivelsen synest jeg fortsatt er noe av det beste som noensinne har blitt gitt ut i denne sjangeren, så spenningen var stor der jeg sto og ventet på å få svar på om disse aldrende mennene fortsatt hadde trykket og tenningen som må til for å underholde. Gleden var stor når brødrende Lou og Pete rusler smilende opp på scenen sammen med trommis Armand og ”ferskingen” Rick som bare har vært med siden -93. Latter og småprat sitter løst på scenen og bandet virker oppriktig glade og takknemlige for å få lov til å spille i Oslo denne sommerkvelden. En slik spilleglede som vi fikk se denne kvelden går det lenge mellom hver gang jeg opplever og det virket som humøret smittet over på flere for mosh-pitten så ut til å få brukbar størrelse etterhvert selv om det var høy snittalder blandt gjestene. Det er desverre umulig å få høre alle sine favorittlåter i løpet av en konsert med et band som har holdt på i 20 år, men SICK OF IT ALL gjorde sitt beste for å gi fansen det de ville ha og låtene var spredt fra hele karrieren selv om det var en klar hovedvekt fra de siste ti årene. Det sier seg selv at på en konsert blir det noen småfeil på scenen, i alle fall slik som de gamle mennene i SOIA hopper rundt på en så liten scene som Garage har, men dette forsterker bare følelsen av at det er ekte. Totalt sett var dette et veldig godt måte med gamle helter og jeg gleder meg til å følge SOIA videre!

 55b9103d86bca5ceee60e07526c6f83f.jpg

SETLIST:
Take The Night Off
Clobberin` Time/Pay The Price
Goatless
Blown Away
Good Lookin` Out (KER 69 JCS)
Call To Arms
Faithless
Step Down
Busted
Uprising Nation
Disco Sucks F**c Everything
Potential For A Fall
My Life
Die Alone
Just Look Around
Sanctuary
Injustice System!
Scratch The Surface
Machete
Friend Like You
Built To Last
Us vs. Them