BEHEMOTH – Demonica

BEHEMOTH – Demonica

  • Rating: 5 / 6

Bare for å ha det sagt med en gang; denne limiterte 2CD boxen er meget vakker. En meget pen bok som inneholder 2 skiver med demomateriale fra begynnelsen av 90 tallet. 1 nyinnspilt låt er med som avslutning på begge skivene, og disse låtene ble spilt inn i 04 under innspillingen av Demigod. I tillegg er det en 44 siders booklet med masser av historie fra tidligere medlemmer i bandet og Nergal pluss en haug med bilder, de fleste fra den samme tidlige perioden, men også noen av nyere dato. Tekstene til låtene er også å finne i bookleten.

Boxen er limitert til 10000 enheter, som vel egentlig ikke er så veldig limitert. Men de selges ganske sikkert raskt ut da dette er en kul sak som alle samlere av Behemoth utgivelser bør ha i sin samling.

Og så over til låtene som er å finne på denne doble CD-en. På disc 1 finner vi demoene The Return of the Northern Moon fra 92 og Sventevith (Storming Near the Baltic) fra 94, og på disc 2 From the Pagan Vastlands fra 93 og en pre-prod av 4 av låtene fra sist nevnte demo. Dette er uberørte opptak og finnes i originalversjon på skiva. En del kul black metal der fra den spede starten til Nergal og Behemoth.

Som avslutning på disc 1 finner vi en nyinnspilling fra 04 av låta Transylvanian Forest, som originalt var å finne på EP-en And the Forests Dream Eternally fra 94, og på disc 2 avsluttes det med Spellcraft and Heathendom, som originalt finnes på Grom fra 96.

Lyden er relativ god på alle opptakene, og man hører lett at nyinnspillingene er innspilt av et black metal band som har en mye mer extreme sound nå for tiden.

Vel, denne Behemoth boxen inneholder mye bra og spesielt låtmateriale og kan sees på som en gave fra Behemoth til fansen. Og da har du bare en ting å gjøre; kjøp, kjøp, kjøp!!!