GORGOROTH – Ad Majorem Sathanas Gloriam

GORGOROTH – Ad Majorem Sathanas Gloriam

  • Rating: 5.5 / 6

Spenningen og forventningene har vært store forut for slipp av det syvende albumet til Gorgoroth. Nå er det endelig her og for et album Gorgoroth har levert denne gangen.

Ad Majorem Sathanas Gloriam har en fortreffelig produksjon og lyden er mycket bra.

Gorgoroth fremstår som et mer gitarbasert black metal band enn tidligere og Infernus’ gitarspilling gjør låtene mer kompakte enn tidligere.

Prestasjonen til Gaahl på Ad Majorem Sathanas Gloriam er bare helt enorm. Han har gjort utrolig mye med vokalen sin på denne skiva som vi ikke har fått høre før. Tidligere har han for det meste skreket seg gjennom skivene, men denne gangen varierer han veldig mye og fremstår som en veldig god vokalist der han faktisk bruker stemmen sin mye mye mer og er med på å gjøre Ad Majorem Sathanas Gloriam til et album som har lang levetid og gjør at skiva blir ett av de aller sterkeste Gorgoroth skivene.

Frost (Satyricon, 1349) har stått for trommene på Ad Majorem Sathanas Gloriam, og han er ingen ukjent person i Gorgoroth sammenheng, da han også var med på innspillingene av Destroyer og Antichrist. Det Frost gjør på Ad Majorem Sathanas Gloriam, gir skiva det lille ekstra old school touchet den trenger for å bli såpass bra som den er. Det blir noe tidlig 90 tall over det hele og det er det som garantert er meningen.

Den første gangen jeg hørte Ad Majorem Sathanas Gloriam var under listeningsessionen på Rock In i Oslo under Inferno, og allerede den gangen fikk jeg inntrykk av at dette var et veldig mektig album fra Gorgoroth. Old school black metal med knallgod lyd og produksjon, men i tillegg veldig mektig. Den oppfatningen har forsterket seg etter mange gjennomhøringer for det er virkelig et glimrende album Gorgoroth kommer med denne gangen.

Låtene varierer fra det helt raske i God Seed og Wound Upon Wound, via det litt mer rolige i Carving a Giant til det mer typiske messende og gjentakende i White Seed. Alle låtene er knallgode på sin måte og det er et veldig kompakt og fullstendig album Gorgoroth slipper denne gangen.