CORONER – Punishment For Decadence

CORONER – Punishment For Decadence

  • Rating: 3.5 / 6

Andreskiva fra sveitsiske Coroner er noget annerledes enn hva debuten R.I.P. var, da det her er visse blues lignende innslag i musikken deres. Kan kanskje høres en smule merkelig ut, men det funket som bare faen. Spesielt siden gitarist Tommy T Baron eller Tommy Vetterli som han egentlig heter, hadde en meget karakteristisk og spesiell måte å spille gitar på som kunne minne mye om den måten enkelte bluesgitarister spiller på.

En annen forskjell fra debuten er at musikken er mer teknisk denne gangen og ikke fullt så uptempo. Det gires dog opp her og der på Punishment For Decadence også, og da spesielt i et par partier på Masket Jackal og enda mer spesielt under den rivende kjappe gitarsoloen på samme låt. Også under Skeleton on your Shoulder drives tempoet opp i enkelte partier.

Det finnes instrumentale låter på denne skiva også, som også var tilfellet på R.I.P. Her heter vidunderet Arc-Lite og er en godbit på 3:20 der alle tre gutta i bandet virkelig slipper seg løs.

De låene som skiller seg mest ut som gromlåter her er Absorbed, Masket Jackal, Arc-Lite og Skeleton on your Shoulder. Sistelåta Purple Haze, som er en coverlåt av Jimi Hendrix, bør også nevnes. Ikke det at den er så bra i en thrash sammenheng, men det er en god versjon Coroner gir oss som avslutning på denne skiva.

Og så over til en ting som fortjener alt annet enn skryt og ros; lyden og produksjonen på denne skiva er bortimot elendig. Lyden er lav og alt annet enn imponerende og produksjonen på grensen til det latterlige. Et band som Coroner hadde fortjent en langt bedre produksjon enn hva tilfellet er på Punishment For Decadence, for her er det i utgangspunktet snakk om thrash metal med visse influenser fra diverse andre sjangere der tempoet drives opp og ned av aggressive riff, tunge bassganger og en teknisk vidunderlig trommis.