BEHEMOTH – Slaves Shall Serve

BEHEMOTH – Slaves Shall Serve

  • Rating: 3 / 6

Miniskiver er blitt et virkemiddel fra en del av bandene på Regain for å tyne litt ekstra penger ut av fansen, men dette gjelder ikke bare Regain, men en hel del andre plateselskaper også. Både som i dette tilfellet med Behemoth og deres landsmenn Vader har blitt utgitt på dette formatet tidligere. Ofte er disse miniskivene utgitt som digipacks og gjerne også ganske forseggjorte. Så er også tilfellet med Slaves Shall Serve; den er pen og stilig, men allikevel ser den en smule ”billig” ut i det den er veldig tynn og enkel å ødelegge i forhold til en vanlig digipack. I tillegg er det ingen info eller booklet som følger med, kun låttitler på baksiden.

Men nok om det visuelle og over til musikken vi får servert på denne miniskiva. Det er 6 spor + et videoklipp på skiva; først får vi tittelsporet Slaves Shall Serve, som er hentet fra Demigod. Dette er en av de aller beste låtene, om ikke den beste fra Demigod, og den selvskrevne låta til å bli med på en slik EP. Deretter får vi 3 låter som ble spilt inn i samme periode som Demigod, men som ikke ble med på den skiva. Låtene er Entering the Pylon ov Light, Penetration og Until You Call on the Dark. Alle disse er extreme metal låter som for så vidt kunne blitt med på Demigod. Men de er en del svakere enn låtene som ble med på skiva, og derfor ganske naturlig at så ikke skjedde. Men de ble innspilt og hvorfor ikke gi dem ut på en EP som denne.

I tillegg til nevnte låter får vi også live versjoner av Slaves Shall Serve og Demigod her, og det er disse låtene som gjør at denne EP-en er verdt pengene. Lyden er god, noe som Behemoth etter hvert har blitt kjent for å ha på sine konserter. Extremt sier du, jo da; her går det unna når Nergal, Orion, Seth og Inferno setter i gang.

2 versjoner av videoen til Slaves Shall Serve er lagt på som en liten ekstra godbit på slutten. En snillere versjon for det katolske Polen og en fullversjon der Nergal er kledd ut som en prest av noe slag.

EP-en er ikke nødvendig å anskaffes, med mindre du er fan og skal ha det meste Behemoth gir ut, for de 3 u-utgitte låtene som finnes her, er ikke av det bedre Behemoth har gjort. Sjakk heller ut Demigod og resten av fullengderene til et av verdens beste extreme metal band.