BRUTAL KUK – Trondheim – Trondheim, Uffa

BRUTAL KUK – Trondheim – Trondheim, Uffa

Vel, planen var jo å kun skrive noen raske ord om Trondheims egne BRUTAL KUK, men jeg tar m en rask oppsumering av det andre som også skjedde denne kvelden.

Det hele startet m et mer eller mindre dritings forsøk på å dra i gang stemningen fra to gutter i matchende tømmermenn-skjorter som satt på barkrakk. En på vokal og en på gitar, desverre hadde de ikke m en tredjemann på ”hukommelse” og dermed ble det mange avbrudd, gjentagelser av første vers og spørsmål til publikum om de husket neste linje. Slikt funker på UFFA. Dette er ett fristed som har sin rettmessige plass her i byen, ett sted der likesinnede kan komme sammen uten å bli forstyrret, men som musikk var dette heller labert.

Etter dette entret FREEDUMB fra Moss scenen og dro i gang en så slapp låt at jeg øyeblikkelig stakk ut for å få noe som lignet på frisk luft i de slitne lungene mine. Når jeg kom tilbake hadde iveren fra publikum tydeligvis smittet over på bandet for tempoet var skrudd opp mange hakk og standard skitten punk ble servert, men fortsatt uten å skape den helt store interessen hos meg eller resten av publikum.

BITCHES & BASTARDS fra Bergen var her mer for å fortelle at de hadde sett filmen Slipp Jimmy Fri enn å spille virket det som. ”Hold brillan” ble ropt mot folket i tide og utide, og gutta stillte med hennholdsvis sped trønderbart og falsk bart type trønder. Utsagn av typen ”Spiller vi dårlig i kveld er det faen meg deres feil” fra scenen satte standaren. Musikken fikk meg ikke så mye mer i stemning. Beskrives som Oi/Streetpunk. Det ble noe monotont uten de store nyansene, så valget var lett når jeg ble invitert m over i sittegruppen for litt sosial drikking.

Tok meg likevel tid til å overvære noen få låter av BEINKJØR fra Bergen som virket som litt mer habile musikkere en de som hadde spillt frem til da. Flere riff og på grensen til samspillte. Stemningen steg betraktelig under denne opptredenen, men man skal jo ikke helt avskrive alkohol som en faktor når hemningene etter hvert begynnte å forsvinne hos tilhørerne.  

 Siste band ut før BRUTAL KUK var TABUBARNA fra Oslo, og dette var moro! Tror ikke de gutta der får kjøpt øl i butikken uten legg nei… Men jeg ble ikke imponert fordi de var så unge og spillte bra, men fordi de spillte så bra. Dette må da være blant det beste vi har i Norge for tiden av gammel ”rett frem” punk a la 70-tallet??? Skal ikke lyve og si at de er tighte eller noe som ligner, men de har satt sammen en knippe låter som er ufattelig drivende og stemningskapende.

Etter en slik passning lå målet åpent for BRUTAL KUK og det var bare å sette bredsiden til. Tre fete skiver har de gitt ut nå og mens vi venter spent på neste kapittel er det godt å få høre gromlåtene live. Stemningen var så høy når de startet showet med Troillan at moshpitten gjorde det til risikoidrett å snike seg ut til baren for å skaffe seg en pils. Bandet har etterhvert blitt så scenevante at de takler å gjennomføre låtene selv om de er i mindretall på scenen som etterhvert ble ganske overfyllt av beduggete og lykkelige fans. Innimellom fikk Jørgen låne mikrofonen men det var mange andre der oppe som kunne tekstene og ville synge med. Selv synest jeg at de eldste låtene funket klart best og at låtene fra If You Want Cock… er mye mer brutale når de blir fremført på scenen enn de nye fra Berusalem. Men det kan jo forklares m at de sitter mye bedre siden skiva ble sluppet for fire år siden. Showet var enkel og greit grisefett. BRUTAL KUK framsto samspillte, trygge og flinke, og med de låtene de har på lager er det mye som skal til for at det ikke blir fest når de spiller opp.

b0cb0572e1f162b0a02d040fe13010f7.jpgMen jeg må ha skikkelig uflaks med når jeg ser BRUTAL KUK, sist varma de opp for 999 på Blæst og da måtte Øyvind bare legge ned bassen halveis i settet siden det ikke kom lyd ut av anlegget. På UFFA gikk det ikke så langt at bassen ble lagt ned, men selv om jeg sto med øret inntil høytaleren fikk jeg store sorte hull uten bassgang i de siste låtene. Når det er sagt så er ikke dette Top Model, alt skal ikke være perfekt og oversminket. Slikt må man tåle på punkkonsert og stemningen på gulvet sto i stil med innlevelsen på scenen, og da er alt som det skal være. Tror nok at de aller aller fleste av de tilstedeværende vil være enige om at dette var utrolig tøft, selv om formen deres dagen etter bød på umiddelbar anger. Dette er troverdig punk av flinke musikere, det er faktisk skambra! Kjøp skivene og møt opp på neste opptreden, det vil du ikke angre på, helt sant! BRUTAL KUK er skittent, ekte, engasjerende og rølpete. Takke faen for det. 

 

De spillte:

Troillan
Nothing to Loose
Ny Låt
Lei
Getting Sick
Faan Som Det Svinge
Skjærp Dæ Tryne
Working Mans Pride
Kardemommeby
Blø
Blind
Berusalem
E D Værd de
Strange
Sjit og Painnkak
Buin av Flaska

Og etter mye mas fra de som absolutt ikke ville hjem og legge seg fikk vi heldigvis:
Samme Gamle