NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim, Klokkesvingen

NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim, Klokkesvingen

Etter litt flaks og mas ordna greiene seg, og jeg fikk løpe fra jobb i god tid før NULLSKATTESNYLTERNE skulle dra meg i gang med sin trygge rock `n` rølp.

Konsert på Klokkesvingen? Tanken har aldri har streifet meg før. Fotballfanatikere som bælmer øl er en gruppe jeg prøver å unngå, men siden anledningen var at Kjernen feiret sine 10 første år var det uungåelig denne kvelden.
Det er ingen overdrivelse å si at mye handlet om fotball denne kvelden, konserten startet med låten RBK, Snylternes tilskudd på det etter hvert så lange treet der trønderrockere lager sin egen hyllest til ehm… akkurat: RBK. Andre låten ut, Slå, ble vel dedikert til Moldes fotballgutter osv osv. Ikke den store interessen for meg, selv om linkingen opp mot ball så ut til å gjøre sitt hos de fleste av de ca 50 oppmøtte denne kvelden. Det dårlige oppmøtet skyldes i stor grad at dette var mer en feiring for Kjernen og ikke en vanlig konsert + elendig reklamering på forhånd! Dette er synd for bandet, men bra for meg. Lite folk = god plass forran!
Til at ”scenen” var så liten, et hjørne avsperret med en liggende benk var alt de fikk, var lyden veldig klar og når låtene er så underholdende og av den typen man blir øl-tørst av ble dette en stor kveld for meg. Gutta virka bra motiverte fra start av og dro nesten hele skiva si under konserten, mangla vel bare Kjød Komando som av uforståelige grunner ikke var med. At denne 4d9fb34a80fa76837b3daf0fb78f8b48.jpgble utelatt og ei låt som Barbara blir spillt er feil, hører dere? Feil! Ellers kan jeg nevne at det var like før jeg måtte hjem og skifte undertøy når Autopilot gled over i RBK og pyroen smalt. Som skrevet er dette et lite sted og pyro flammer oppover armen svir noe så j….g. Etter å ha rygga en liten meter, børstet bort glørne og tatt en ny slurk øl var humøret tilbake og da kom knallåpningen på låten Pæng. En ufattelig rå og kul låt med tekst som gjør deg glad. Min store favoritt hos Snylterne.
Tiden gikk alt for fort og pluttselig var det tid for RBK for tredje gang, glad og fornøyd satte jeg veien hjem mens jeg sang ”Æ e lei av heimert å paralgin, no vill æ ha sjampis å kokain” Snylterne er god underholdning og verdt et besøk, men neste gang bør de ha noe nytt  materiale med seg.

 

Setlist:
RBK
Slå
Fortar Hardar Høgar
Harmoni
Juha Mieto
Klå
Autopilot
RBK
Pæng
Dårlig Gjort
Barbara
Kom Igjen
Svin
Halleluja
Lægebesøk
RBK