DARKTHRONE – The Cult is Alive

DARKTHRONE – The Cult is Alive

The Cult is Alive er tittelen på den siste skiva til skogens konger Darkthrone, og med den tittelen forstår jeg det slik at her er det den gode gamle svartmetallen fra slutten av 80 tallet og begynnelsen på 90 tallet det henvises til. Det er mye her som får tankene over til Celtic Frost og i enkelte partier låter faktisk Darkthrone mer Celtic Frost enn hva Tom G Warrior og gutta gjorde på slutten av den forrige æraen.

Enkelte av låtene er mer thrasha denne gangen fra Darkthrone og det er et friskere Darkthrone vi får servert. Det er fortsatt old school så det holder, for ellers hadde det ikke vært Darkthrone. De er true til sin stilart og det finnes ikke tvil om hvem dette er når man hører låtene.

Vokalen er mer hørbar på The Cult is Alive enn på de foregående skivene med Darkthrone, og ved flere anledninger kan man høre hva Nocturno Culto skriker.

Det er et parti på denne skiva som jeg spesielt har bitt meg merke i, og det er det partiet som kommer ca 1 minutt ut i låta og varer nesten til slutten. Det er old school black metal av det enkle slaget. Det er rolig og allikevel er det noe der som formelig oser av genialitet og spesielt når Nocturno Culto skriker ut ”Du skal ikke ha andre guder enn meg”, da er det like før orgasmen kommer krypende. Men nok om mitt merkelige sex liv og tilbake til skiva. Fenriz har blitt genierklært for lenge siden, og han gjør seg heller ikke bort på denne skiva. Det han og Nocturno Culto gjør sammen er bare helt enkelt meget bra, og The Cult is Alive er en godbit i Darkthrone historien.