BEYOND FEAR – Beyond Fear

BEYOND FEAR – Beyond Fear

Det nye bandet til Tim ”Ripper” Owens (ex-Judas Priest og ex-Iced Earth) heter Beyond Fear og nå er deres debutskive ute på markedet. Den selvtitulerte skiva inneholder 12 låter på drøye 47 minutter med heavy metal av den tradisjonelle varianten. Musikken minner mye om den våre egne Griffin spiller, og det er ingenting nytt eller spennende å spore i musikken til Beyond Fear.

Åpningslåta Scream Machine er den absolutt friskeste låta på denne skiva og kan minne en del om det tidligere Judas Priest, mye på grunn av vokalen som er veldig lik Rob Halford. Musikken derimot er mer power metal, og det stemmer vel ikke helt med Judas Priest sammenligningen. Det er nesten en litt bisarr tanke, men så lenge vokalen er såpass lik Rob Halford på denne låta, blir det sånn det høres ut.

Ellers er resten av låtene ganske så main stream heavy metal, mens Ripper gjør sitt til at låtene allikevel blir varierte. Han varierer vokalen ganske mye og får bevist at han har et ganske stort spekter å ta av.

Resten av gutta gjør også en grei jobb på skiva, men dette er ingen skive man tar helt av ved å høre på, for man har hørt alt før. Bortsett fra den varianten med power metal og Halford vokalen da.