FEAR FACTORY – Oslo – Oslo, Rockefeller

FEAR FACTORY – Oslo – Oslo, Rockefeller

Det er tirsdag og jeg er tilbake på Rockefeller. Denne gangen for å oppleve M.A.N., Misery Index og Fear Factory.
Desverre er det ikke så mange som har latt seg imponere over denne trioen, for trappa til balkongen på Rockefeller er stengt. Et klart tegn på at det ikke er solgt de helt store mengdene med billetter. Synd at ikke flere tar turen og støtter opp med tanke på at FF nå er på vei tilbake for fullt etter den uheldige Digimortal, og at Misery Index sin Retaliate definitivt er verdt å sjekke ut…

Til saken: M.A.N. ble dannet i asken fra Transport League og kommer fra Gøteborg.
Til dere som tenkte som meg: NEI, dette er ikke ”Gøteborg-metall”!
Beste beskrivelsen jeg kan gi er en mix av Fear Factory og nyere In Flames blandet med litt tidlig Sepultura og Korn.
Mens du tenker på den kan jeg gå videre til opptredenen. Disse gutta rocka fett live og skapte stor stemning! De hadde god hjelp siden de hadde med seg en tilhengerskare på rundt 10 hengivne fans fra Sverige (Magnus 155 Jugend)  som starta mosh-pit på første låt, og da var stemningen satt. Selv lot jeg meg imponere over det M.A.N. gjorde denne halvtimen, selv om lyden var veldig grumsete på vokalen til tider.

SETLIST:
Fold & Disgusted
Last Injection
My Master
None 2 Tell
Kick Down
Handcuffed

Etter hvert kom gutta i Misery Index ruslende bedagelig opp på scenen og tok lydsjekken.
Først etter litt frem og tilbake og uten det store publikumsfrieriet kom de i gang med jobben.
For de som lurer så er MI fra Baltimore, Maryland og spiller teknisk thrash blandet med akkurat passe mengde hardcore og et snev av punk. I utgangspunktet skulle dette bli fett som smult, men gutta virker faktisk litt uinnspirerte i starten selv om de filmer showet sitt. Nå er det godt mulig jeg hadde litt vel høye forhåpninger, og det skal sies at det tok seg bra opp etter hvert, men jeg foretrekker MI på skive. Bare hør på Retaliate så ser du hva de står for.
At alle i bandet har kontroll på sin oppgave er det ingen tvil om, det er ingenting å si på den delen av fremførelsen. Vil likevel trekke fram Adam Jarvis på trommer. Fy f…. som han presser frem låtene!!! Gleder meg stort til neste skive nå som de har fått han med i bandet!
MI spilte mye nytt materiale så de eneste låtene jeg bet meg merke i var The Great Depression fra Retaliate og Defector fra Dissent.

And now for something completely different: FEAR FACTORY!Fear Factory II.jpg
Jeg går ut i fra at du har grei kjennskap til dette L.A. baserte bandet som er pionerer innom mixen metall/elektronikk og ga ut den fantastiske Demanufacture i `95. Stemningen var raskt på plass hos de fremmøtte når maskinlydene snek seg ut over salen og FF kom på scenen. Selvfølgelig startet de rett på siste skiva, og når Transgression erstatter 540 000 Degrees Farenheit virker det som om de fleste har hørt FFs nyeste skive. Stemningen tar aldri helt av, men det blir bra samling foran scenen siden det ikke er mulig å komme seg opp på balkongen.
Nå kan det hende jeg er lite oppdatert, men jeg hadde forventet å se John Bechdel på keybord der oppe på scenen. Med den mengden elektronikk + litt keyboard som FF har i musikken blir det ikke helt live stemning for min del uten noen til å skru på knotter og hamre løs på tangenter, men slik er det å være sær… Noe må man jo ha å klage over, og alt annet var bare glede og nytelse.
Lyden var fin over hele lokalet, men bakerst der jeg for det meste oppholdt meg (strategisk plassert ved baren) tok gitaren til Christian Olde Wolbers mye av oppmerksomheten bort fra samplene. Nå er jo ikke det så galt å få gitaren på foill vræng når vi snakker FF for gitarspillet er en nytelse, men spesielt på de eldre låtene virket det litt nakent når bakteppet i lydbildet blir akkurat det: bak.
Burton gjør en stor jobb på vokalen, både på de melodiske og de mer aggresive partiene er alt som det skal, og når Byron og Raymond hamrer løs på bass og trommer og kontakten m publikum er avslappet og rutinert som alt annet er det ikke mye mer jeg kan skrive i denne omgang. FF fremstår som det de er: ett sterkt og rutinert band med mange gode låter på lager.

Håper flere tar turen neste gang de stikker innom det kalde nord, selv om det kan bli lenge til.

Dette gikk du glipp av:fear factory I.jpg
540 000 Degrees Farenheit
Transgression
Slave Labour
Drones
Demanufacture
Self Bias Resistor
Zero Signal
Shock
Edgechrusher
Descent
Martyr
Pisschrist
Contagion
Linchpin
Acres Of Skin
Cyberwaste
Archetype
Replica
Timelessness