TYPE O NEGATIVE – Symphony For The Devil (DVD)

TYPE O NEGATIVE – Symphony For The Devil (DVD)

  • Rating: 4 / 6

Da var altså endelig Type O Negative’s første offisielle konsert dvd klar. Bandet har en dvd på samvittigheten fra før, men husker jeg riktig var det kun musikkvideoer på den, så dette er nok noe fansen har ventet på lenge. Dvd-en består hovedsakelig av en konsert tatt opp i Tyskland under ”The Bizarre Festival” i 1999 og en "Behind the Scenes" del som hovedsakelig tar for seg den utenommusikalske delen av turnelivet. Som bonus får du ett ganske morsomt intervju, bilder og biografier.

Konserten er grei nok den, og bandet fremfører blant annet kongelåter som: ”Wolf Moon”, ”My Girlfriend's Girlfriend”, ”Christian Women”, ”Love You To Death”, ”Black ” og ”Everything Dies”. Bandet gjør en helt grei jobb på scenen, og publikum får akkurat det de er kommet for å se, verken mer eller mindre. Her er det intet sceneshow eller kulisser, kun bandet som fremfører låtene på helt kurant vis. Både lyssetting og bilde er ganske bra gjennom hele konserten, men lyden er forholdsvis dårlig og ikke på det nivå vi burde kunne for vente oss på en offisiell dvd. Det går helt greit å høre på, men her burde det helt klart vært gjort en mye bedre jobb.

"Behind the Scenes" materialet består stort sett av full og fanteri som for eksempel driting på åpengate i Sverige, misshandling av bandmedlemmer som har vert så uheldige å sovne på nachspiel, nakne mannerumper og drikking. Med andre ord akkurat det samme som du finner på de fleste andre slike dvd-er. Mye er veldig morsomt, men det er også mye tull innimellom som bare blir teit og kjedelig.

Dvd-en har absolutt en underholdningsverdi, og fansen kommer garantert til å kose seg med denne, men jeg syns likevel dette er blitt ett litt halvveis produkt. Bandet kunne med fordel ha ventet med å gi ut en dvd til de hadde ett skikkelig konsertopptak der også lyden var bra. Litt rart er også det att en konsert tatt opp 1999 først blir gitt ut på dvd i 2006. Bandet har jo gitt ut to skiver siden den gang som ikke er representert på dvd-en. I tillegg til dette er det særlig en ting som plager meg, og det er at "Behind the Scenes" materialet kommer i mellom låtene under konserten. Dette funker greit første gang du ser det, men du blir fort lei alt pisspreiket og dersom du senere kun vil se konserten må du enten se heile greia eller skippe over kapitlene med backstage materialet. Det burde gått an å velge å se kun det ene eller det andre i menyen.