EDDIE OJEDA – Axes 2 Axes

EDDIE OJEDA – Axes 2 Axes

For de som ikke har hørt om Eddie Ojeda så kan jeg opplyse om at han er gitarist i Twisted Sister, og ”Axes 2 Axes” er mannens første solo album. Nå har jeg aldri vært noen stor fan av Twisted Sister, men jeg må innrømme at klassikere som ” We're Not Gonna Take It”, ”Burn In Hell” og ”I Wanna Rock” har snurret mang en gang på vorspiel. Likevel kan jeg ikke akkurat si at jeg hadde spesielt store forventninger til dette albumet. Det er mange år siden Twisted Sister har levert noe brukbart, og jeg er heller ikke særlig stor fan av denne typen hard rock lengre. Nå grenser riktignok flere av låtene mot åttitals heavy metal, men det går for det meste i ganske standard hard rock. Du har med andre ord hørt det meste her før, dette er lite nyskapende for å si det slik.

Ojeda fått hjelp av blant andre Dio, Dee Snider og Joe Lynn Turner til å ta seg av det vokale på skiva, Ojeda synger også selv på et par låter i tillegg til at han spiller både gitar og bass. Spesielt åpnings låten ”Tonight” med Dio på vokal er veldig bra, låten passer utmerket til Dio’s stemme og kunne uten problem glidd rett inn på et av Dio’s egne album. Men dessverre er ikke resten av platen av like høy standard. Greit nok, ”Evil Duz (What Evil Knows)”, ”Please Remember” og balladen ”The Reason” er også ganske bra, men resten av låtene spenner fra helt ok til direkte svakt. Bunnen nås med Beatles coveren ”Eleanor Rigby” som er ganske begredelig. Nå husker jeg ikke helt hvordan originalen låter, men jeg håper for Beatles sin skyld at den var langt bedre enn dette.

I promoskrivet står det blant annet; ”Eddie Ojeda in his first solo album has nothing to prove. The whole metal scene knows his performing and song writing abilities” Vel, han har vel til gode å bevise at han klarer å stå på egne ben. Det klarer han dessverre ikke med denne skiva som til tross for enkelte gode låter blir for ujevn, og det blir rett og slett tamt og kjedelig i lengden.