VITAL REMAINS – Sandnes – Sandnes, Tribute

VITAL REMAINS – Sandnes – Sandnes, Tribute

For første gang siden bandet ble startet opp for 16 år siden, fikk Norge besøk av VITAL REMAINS denne høsten. Tribute i Sandnes, Gamla i Oslo og Bybroen Scene i Trondheim var plukket ut som spillesteder og spenningen var stor foran de 3 konsertene. Spesielt var spenningen stor på hvem som stilte som vokalist i bandet etter at det ble klart at Glen Benton ikke skulle være med på denne turneen.

 

Vital Remains.jpgEtter en ufattelig lang og tidkrevende biltur fra Trondheim til Sandnes med et par skremmende opplevelser bak rattet, var både Tribute, de ansatte der og undertegnede klare til å ta imot bussen med VITAL REMAINS, TOMBTHROAT & LIFTHRASIL. Gjengen hadde GPS om bord og dukket ganske enkelt opp foran inngangspartiet med bussen, og det til planlagt tidspunkt også. Gutta i bandene og crewet fikk man raskt inntrykk av at de hadde en skikkelig ”beina godt plantet på jorda” innstilling og det var en rett så trevlig gjeng hele hurven. Riktignok hadde influensaen inntatt bussen og flere av gutta gikk og hostet og harket og det som verre var.

Etter load in og inntak av mat, var det klart for sound check, og for en VITAL REMAINS fan var det et stort øyeblikk å få på være med på noe sånt. Spesielt siden det er Dave Suzuki som tar seg av vokalen under lydprøvene. En del morsomme innslag dukket opp under lydprøvene, og det ble raskt klart at disse 3 bandene og crewet hadde funnet tonen. Etter at både TOMBTHROAT & LIFTHRASIL var ferdige med sine prøver, var det bare å forberede kvelden så godt man kunne og jeg må innrømme at forventningene var enda høyere nå etter sound checken, enn hva tilfellet var før jeg tok turen til Sandnes.

Vi hadde ikke forventet fullt hus denne kvelden, men dette ble en katastrofe publikumsmessig. Med de 31 betalende inne på Tribute (jeg er ikke sikker på om alle var inne samtidig engang), syntes jeg nesten synd på bandene som skulle spille. Men de som var der inne, ga bandene ganske bra respons, selv om det helt klart hadde vært bedre med enda flere der inne. Lyden denne første kvelden i Norge, var veldig høy, og dette ødela mye i spesielt de raske partiene til VITAL REMAINS.

 

TOMBTHROAT åpnet ballet på Tribute og det ble fort klart for de frammøtte og undertegnede at her hadde vi å gjøre med en skikkelig sinna vokalist. Med sin grinddeathcore, som så absolutt låt bedre live enn på i alle fall deres forrige skive, fikk de varmet opp de få som var der inne. Tunge riff, varierte riff, som sagt en sint vokalist og en trommis med fart i kroppen var noen av ingrediensene i denne konserten, og jeg bestemte meg etter konserten for å sjekke ut den nyeste skiva deres.

 

Setliste:

Arise to Victory

In the Arms of the Lord

Zombie Crushing Cunts

Forever War

The Revenge of Evil

Don’t Mess With

Bloodday Sunny Bloodday

Dirty Bastards Never Die

 

Etter en ytterst kort pause, var det klart for LIFTHRASIL. Jeg hadde ikke hørt en tone fra dette bandet fra før og var litt spent på hva de hadde å bidra med. Oppdagelsen av at de benyttet seg av synthsamplere og kunnskapen om at de lå i grenseland mellom death og black metal, samt den realitet at bandet var fra Tyskland, fikk forventningene ned en god del. Og det skulle vise seg å holde stikk, i alle fall for undertegnedes del. Typisk mellom-europeisk death/black metal som veldig mange band i denne regionen ikke helt får til. LIFTHRASIL gjorde sine saker bra, men i hjemlandet til Emperor, Immortal, Darkthrone, Gorgoroth, Dimmu Borgir for å nevne noen, er det ikke verdens enkleste sak i verden å slå an med denne typen metal. Sandnes publikumet så derimot ut til å like det de hørte, og livet ble da ganske bra på gulvet, til tross for at dette ble den snilleste konserten denne kvelden.

 

Setliste:

Die Zweite Schatten

Im Morgengrauen Kommt…

Entmenschlichung

Nagelfar

Schreie Verhallen Ungehört

Das Letzte Gefecht

Vor Dem Sturm

Verliesse Des Kalten Jenseits

 

Så var det store øyeblikket kommet i Sandnes; VITAL REMAINS med Dave Suzuki og Tony Lazaro som de kjente medlemmene i bandet, stilte med 3 mer ukjente fjes. På bass hadde de en kar som het Ron Greene, trommene ble ødelagt av 19 år gamle Marco Pitruzzella og i stedet for Glen Benton på vokal hadde de fått inn en kar med navn Anthony Geremia. Ingen av disse nye fjesene gjorde seg bort på noen som helst måte, og det låt sinnsykt tight og intenst hele veien. Anthony tok seg like godt en tur ut i salen og banget sammen med de få som stod der framme mens han growlet som besatt.

Det var i hovedsak låter fra Dechristianize vi fikk servert, men de var også en del eldre låter i ny drakt som så absolutt ikke ble så dumt. Og etter konserten kunne man fastslå at de som ikke gadd å komme på Tribute for å oppleve VITAL REMAINS, det var de som gjorde den største tabben denne kvelden.

 

Setliste:

Dechristianize

Infidel

Devoured Elysium

Savior to None…Failure For Fall

Sanctity in Blasphemous Ruin

Battleground

Descent Into Hell

Carnal (Vader cover)

Unleash Hell