BEHEMOTH – Live Eschaton – The Art of Rebellion DVD

BEHEMOTH – Live Eschaton – The Art of Rebellion DVD

På denne DVD-en fra 2002 får vi en del godbiter fra de polske norgesvennene Behemoth. Først er det en konsert fra Krakow der lyden er forholdsvis god. Det er litt rart å se Behemoth anno 2002 etter å ha opplevd knallkonserten de gjorde i Bergen under årets Hole in the Sky festival, der de fremstod som et velsmurt maskineri. På denne tiden virket de mer som et ferskt band enn hva de gjør i dag. Bevares, det låt uttrolig fett også den gangen, men det visuelle er langt bedre i dag.

Det er ikke mange sjelene ute i salen under konserten. Det er god plass rundt folket og massevis av rom å bevege seg i. Det er lite liv i salen under låtene og i begynnelsen av konserten er det mer høflig applaus enn jubel. Heldigvis bedrer dette seg mot slutten og man ser litt headbanging også på siste halvdelen.

Låtene de spiller er utvilsomt det beste de hadde i 2002, med en del gromlåter fra Satanica og noen eldre klassikere. Avslutningslåta Pure Hate & Evil har et meget rocka sound over seg og er den perfekte avslutningslåt på en konsert.

I tillegg til denne konserten er det en del annet materiale, blant annet et intervju med Nergal, riktignok på polsk. Det språket er det ytterst få som skjønner utenfor Polens grenser, men slik er polske band. Man husker også at Vader kjørte denne varianten på sin DVD.

6 audio låter finnes også på denne DVD-en. 6 sjeldne låter er det også da de er hentet fra demoen The Return of the Northern Moon, miniskiva And the Forests Dream Eternally og Sventevith. 2 ekstra videoer av låtene Decade of Oepion og Chant For Esxhaton 2000. Hele diskografien til bandet inkludert demoer fram til og med Thelema.6, og disse inkluderer de offisielle låtlistene. Biografien til bandet + de personlige til Nergal, Inferno og Havoc. Det finnes også et fotogalleri med en del kule bilder, et art galleri med samtlige coverart, bilder for desktopper og logo. Mye snacks for fans altså.

Denne DVD-en er etter hva Nergal selv sa, laget i hui og hast og han selv var ikke fornøyd med innholdet. Derfor fikk de laget Crush, Fukk, Create, som er en mye mer forseggjort DVD. Lyden på konsertene der er dårligere enn hva tilfellet er på denne. Er du i tvil om hvilken du skal ha, kjøp like godt begge. De er vel verdt det.